fbpx
SketchUp afbeelding van een overdekt plein met grijze gebouwen rondom, met groen, terrasmeubilair en mensen

Rechtstreeks in de SketchUp interface visualisaties maken in je zelf gekozen stijl, samen met productiviteitsverhogende verbeteringen. Dat is SketchUp 2024! En alsof dat nog niet genoeg is introduceert SketchUp op de iPad ook nog een nieuwe Labs functie om 3D scannen en ontwerpen te versnellen.

De linkerkant. van de afbeelding is een SketchUp gestileerde afbeelding van zwart witte bloemen aan de rechterkant staat dezelfde afbeelding met Ambient Occlusion

In de nieuwste versie maak je in SketchUp zelf realistischere visuals. Je tilt je ontwerpen naar een hoger niveau door diepte toe te voegen. Je hoeft niet meer te switchen tussen verschillende softwarepakketten voor je concept visualisaties.

Naast de mogelijkheid om uitgebreid te visualiseren zijn de prestaties van SketchUp 2024 verbeterd. Met de introductie van een nieuwe grafische engine en laagdrempeliger manieren om je ideeën met externe partijen te delen verhoog je heel eenvoudig je productiviteit. De introductie van nieuwe functies om te visualiseren, presenteren en samen te werken staan garant voor een bijzonder jaar voor zowel de software als voor jou als SketchUp gebruiker. Deze nieuwe release nodigt uit om nieuwe creatieve ontdekkingen te doen!

De linkerkant. van de animatie laat een SketchUp model zien van een modern cafe met grote ramen, waar mensen koffie drinken, de rechterkant is dezelfde afbeelding met Ambient Occlusion

Deel met een gerust hart je SketchUp visuals

Voeg optische accenten en diepte aan modelranden toe met Ambient Occlusion, een nieuwe stijlinstelling. Met deze nieuwe functie creëer je visuals die op een klei- of witmodel lijken. Ambient Occlusion is een belangrijke stap in de ontwikkeling van SketchUp en één van SketchUp's belangrijkste innovaties tot nu toe. Deze functie is beschikbaar voor de desktop applicatie, SketchUp for iPad en in LayOut.

Stijlen die aansluiten bij jouw ideeën

Je moet kunnen beschikken over unieke visuele stijlopties die aansluiten bij de esthetische wensen van de klant. Ambient Occlusion zorgt voor een visueel evenwicht tussen te eenvoudig en hyperrealistisch. Zo voeg je esthetische effecten aan je 3D model toe zonder te veel los te laten over de materiaalkeuzes.

Bouw en bewaar je favoriete Ambient Occlusion instellingen met SketchUp Styles en deel deze gepersonaliseerde stijlen met je team. Zo bouw je aan een gezamenlijke visie.

Verbeter je 2D documenten

Met Ambient Occlusion heb je ook een extra hulpmiddel in handen om diepte en complexiteit aan 2D tekeningen toe te voegen. Omdat LayOut ook Ambient Occlusion ondersteunt, voeg je deze stijlen gemakkelijk toe als je een 2D tekeningen maakt. Schakel Ambient Occlusion in in je SketchUp Scenes in LayOut en de visuals worden automatisch in je hele bestand geüpdatet.

Complexere visualisatie binnen handbereik

Verbeterde import- en exportprocessen voor USDZ- en glTF-bestanden zorgen voor probleemloze workflow tussen SketchUp en real-time applicaties zoals NVIDIA Omniverse of Epic Games' Twinmotion. Zo creëer je sneller gerenderde animaties en geavanceerde XR-weergave-ervaringen.

Twee mannenhanden houden een iPad vast die een scan met blauwe lijnen maken van een ruimte met schuine wanden en rechts een plant

Scan, ontwerp en werk samen in 1 app

Met de nieuwe SketchUp Labs functie voor je iPad maak je zonder moeite gedetailleerde as-built tekeningen en zet je je ruimtelijke scans direct om in 3D-modellen. Met behulp van de nieuwste technologieën van Canvas, Apple en Trimble legt Scan-to-Design [Labs] ruimtes beter vast dan bijvoorbeeld referentiefoto’s. Zo bespaar je extra tripjes naar de bouwplaats om details te controleren.

In tegenstelling tot andere scanoplossingen die veel tijd nodig hebben om een 3D-model te genereren of waarbij je extra tools nodig hebt voor je import, biedt Scan-to-Design [Labs] de mogelijkheid om binnen een oogwenk te scannen, een model te creëren en te starten met ontwerpen.

Slimme modelgeneratie

SketchUp transformeert scangegevens in zuivere, georganiseerde geometrie waarmee je meteen aan de slag kan. Zo besteed je minder tijd aan het opschonen van scandata en heb je meer tijd om je ideeën uit te werken.

3D output op maat

SketchUp biedt meerdere opties voor het scannen en creëren van een perfect 3D-model. Scan-to-Design levert verschillende soorten geometrie, meshes en vlakken voor verschillende workflows. Je bepaalt zelf of je de geometrie met fototexturen wilt hebben en modellen zijn intelligent georganiseerd, waardoor je de outputs kan kiezen die aansluiten op jouw behoeften. Een project dat op je iPad start, publiceer je eenvoudig op Trimble Connect, zodat je jouw ideeën verder kunt uitwerken met de SketchUp desktop mogelijkheden.

Let op! Scan-to-Design [Labs] is nog in ontwikkeling als SketchUp Labs functie. De feedback van gebruikers draagt bij aan de verdere ontwikkeling van deze toepassing.

Scan-to-Design [Labs] is beschikbaar op Sketchup for iPad - inbegrepen bij een SketchUp abonnement of de 7-daagse trial versie.

Deel je 3D ontwerp met iedereen

Het is van essentieel belang om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang van je project. De Link Sharing functie van SketchUp op de iPad en de web app is al razend populair en nu ook beschikbaar voor SketchUp voor desktop. Het is niet meer nodig om afgevlakte visuals te exporteren of om projectupdates te formatteren en exporteren: deel gewoon een link!

Deze link toont het hele model of de scènes die je hebt geselecteerd en is voor alle ontvangers zichtbaar zonder SketchUp abonnement. Gewoon, in de browser. Schakel de zichtbaarheid van bestanden direct in SketchUp in of uit voor iedereen die meekijkt.

Klaar om te proberen? Via deze link bekijk je een model dat door het SketchUp team is ontworpen.

Optimalisatie van elke ontwerpfase

Een nieuwe grafische engine zorgt ervoor dat SketchUp sneller en reactiever is. Tests met klantmodellen lieten een gemiddelde toename van acht keer de gerenderde frames per seconde zien. Door modellen heen bladeren voelt aanzienlijk lichter en sneller aan. Core modeling-updates vergroten de functionaliteit van de Move tool en verbeteren inferenties om visuele ruis te verminderen.

Door de nieuwe conceptmodus in LayOut die rekenkracht bespaart navigeer je efficiënt door werkmodellen, terwijl het mogelijk blijft om hoge-resolutie documenten te exporteren.

Verbeterde interoperabiliteit

Lever nauwkeurige BIM documentatie en verbeter de cross-software interoperabiliteit met IFC import en export verbeteringen:

  • SketchUp data is nu nauwkeuriger gemapt naar IFC klasse attributen;
  • Nieuwe geometrie vlakvulling is beschikbaar voor het creëren van geoptimaliseerde geometrie en lichtgewicht IFC bestanden;
  • Gebruikers exporteren nu consistent data van Advanced Attributes en Dynamic Components.
  • Importeer bestanden met speciale tekens en behoud de oorsprong van de tekening op een voorspelbare manier.
  • Dankzij nauwkeuriger terreingegevens en vereenvoudigde import in Add Location kan je zonder problemen real life gegevens in SketchUp importeren.

Aan de slag met 2024

SketchUp 2024 is een grote sprong voorwaarts in het verbeteren van visualisaties en legt de basis voor grootse ontwikkelingen in professionele ontwerpworkflows.

Upgrade naar SketchUp 2024 om te ervaren wat SketchUp allemaal voor je in petto heeft. Nog geen SketchUp gebruiker? Probeer SketchUp 2024 dan 7 dagen gratis.
Als je al klaar bent om aan de slag te gaan helpen de officiële SketchUp resellers graag met het uitzoeken van een abonnement dat bij jou past.

 
  1. AI loves Fotorendering
  2. SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion
  3. SketchUp Viewer for Meta Quest
  4. 10 goede redenen om naar 3D Basecamp te komen
  5. Met SketchUp 2023.1 'snap' je 3D modelleren nog beter
  6. Zoek nu razendsnel in de vernieuwde 3D Warehouse
  7. Meer controle, meer opties en meer tools op iPad
  8. Raytracing of Realtime?
  9. Moeiteloze creatie en collaboratie in SketchUp 2023
  10. Should I Pro or Should I Go?
  11. Tuinontwerp met SketchUp: Lizzy Heylen deelt haar ervaring
  12. De Pantry: van eerste schets tot volwaardig project
  13. Van timmerman tot 3D-ontwerper
  14. SketchUp for iPad: Creatief onderweg
  15. Uitgebreid interieuradvies met SketchUp en Enscape
  16. Jong geleerd is oud gedaan: SketchUp op de basisschool
  17. Werk slimmer en tijdsbesparend met SketchUp 2022
  18. NIEUW! SketchUp Studio voor Onderwijs
  19. 3D BIM model voor energiebesparing
  20. Freyr lost probleem met thermisch comfort op met PreDesign
  21. Een compleet melkveebedrijf met SketchUp
  22. Renovatie eilandbrug door Stichting AAP
  23. OTO - We willen de stad beter en gezonder maken
  24. SketchUp is 20 jaar geworden!
  25. SketchUp 2021: nieuwe look en verbeterde workflow!
  26. Fokkema & Partners - De drive voor kwaliteit die de verwachtingen van onze klanten overtreft
  27. SketchUp gebruikt voor realisatie biotoop in Amsterdam
  28. PLAN34 gebruikt SketchUp en Twinmotion voor duidelijke communicatie over herinrichtingen
  29. Een Piet Hein Eek vogelhuisje à la Mondriaan in uw eigen tuin
  30. 7 Tips voor samenwerking op afstand
  31. Orbit From Home: 10 leermiddelen van SketchUp voor thuis
  32. Ontwerp bij Starbucks- De lekkerste koffie zetten
  33. Ontwerp van werkplekmeubilair- op de Deense manier
  34. Van meubels en armaturen tot technisch onderlegde werkplekken: het Grammarly kantoor in Kiev
  35. Het ontwerpen van innovatieve werkplekinterieurs met 3DEA Bulgarije
  36. De digitale transformatie in commerciële interieurs
  37. SketchUp 2020 is hier!
  38. Interieurprojecten presenteren met SketchUp
  39. Hoe interieurontwerpprojecten te winnen met SketchUp
  40. Reconstructie Apeneilanden krijgt vorm met SketchUp Pro
  41. Een constructief model met M Moser Associates
  42. Een deur- en raamschema maken in SketchUp
  43. Van conceptontwerp tot constructie met SketchUp
  44. Tom Kaneko Design & Architecture: Schets, ontwerp en bouw in de praktijk
  45. Maak (nog) betere tekeningen met LayOut
  46. Praktijkverhaal: Bizniz Video
  47. 2019: Een nieuwe manier van SketchUp
  48. SketchUp Pro Workflow Series - Van CAD-Profiel naar SketchUp
  49. BIM in SketchUp met de IFC export plugin van VolkerWessels
  50. Gebruikerscase: een uitgewerkte boot als oefening
  51. SketchUp Pro 2018: wees trots op uw werk
  52. 3D Basecamp Benelux: deze mensen verzorgen het grootste SketchUp feest!
  53. Count Down naar 3D Basecamp Benelux 2017 - Deel 1
  54. 3D Basecamp - Benelux: het beste van SketchUp Pro en meer!
  55. SketchUp 3D Warehouse AutoBingo
  56. SketchUp en BIM in de praktijk

Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.