fbpx

 

Gefeliciteerd met uw SketchUp Pro Subscription!

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw nieuw aangeschafte SketchUp Subscription. Hier vindt u snel en eenvoudig antwoorden en oplossingen voor enkele basisvragen en onderwerpen die u als beginnende SketchUp gebruiker wellicht tegenkomt.

Tip: Bookmark deze pagina voor toekomstige referenties!

Heel veel ontwerpplezier!
 

 

Image

1. Uw Bestelling

Zodra u SketchUp Pro of Studio heeft aangeschaft, kan het tot enkele werkdagen duren voordat uw bestelling verwerkt is! Houdt u alstublieft rekening met deze verwerktijd en laat het niet op de laatste dag van de 30-daagse proefperiode aankomen, want u kunt dan enkele dagen zonder SketchUp komen te zitten.

Zodra uw bestelling bij ontwikkelaar Trimble is verwerkt, ontvangt u van Trimble een e-mail met de bevestiging dat u met uw SketchUp Subscription aan de slag kunt!

Heeft u binnen 4 werkdagen nog niets ontvangen? Neem dan contact op met de wederverkoper van uw SketchUp Subscription!

SketchUp Logo

SketchUp Logo

2. SketchUp Downloaden

Op deze pagina kunt u SketchUp Pro downloaden. U kunt hier kiezen tussen de macOS versie of de Windows versie. Bovenaan vindt u de meest recente versie van SketchUp Pro.

U vindt op deze pagina tevens de downloads voor de aanvullende Extensions die voor SketchUp beschikbaar zijn. U hoeft hier niets mee te doen als u alleen een Subscription op SketchUp Pro heeft en (nog) geen aanvullende Extensions heeft aangeschaft. U kunt ze uiteraard wel vrijblijvend proberen!

3. SketchUp Installeren

De volgende stap is het installeren van het bestand wat u heeft gedownload. Hieronder wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen voor uw specifieke Operating System.

SketchUp Pro installeren op een Windows PC

U dient ingelogd te zijn als de normale gebruiker in Windows. Selecteer het installatiebestand met de rechtermuisknop en kies dan voor ‘Uitvoeren als Administrator’. Kies de installatieschijf (standaard de C: drive) en de taal en vervolg het installatieproces. U dient de computer na het installeren van software even opnieuw op te starten.

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe u SketchUp Pro Installeert op uw Windows PC

SketchUp Pro installeren op een Mac

Het gedownloade bestand kan nog ingepakt zijn (met de extensie .zip). Dubbelklik erop om dit uit te pakken. Dubbelklik op de installatieschijf (extensie .dmg). Er verschijnt een venster met daarin het SketchUp logo en de Applications map. Sleep nu het SketchUp icoontje in die van de Applications map. Geef toestemming tot de bestanden als daar om wordt gevraagd.

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe u SketchUp Pro Installeert op macOS

SketchUp Logo

SketchUp Logo

4. SketchUp Activeren

Uw SketchUp Pro Subscription is een abonnement en hiermee heeft u toegang tot SketchUp Pro voor een bepaalde periode. De licentievorm behoort aan één persoon toe en mag NIET met anderen gedeeld worden. De licentiehouder (u, in dit geval) mag wél verschillende apparaten activeren; er wordt onderscheid gemaakt tussen computers, mobiele apparaten en Virtual / Mixed Reality brillen en voor elk type apparaat maar twee keer. Bijvoorbeeld voor desktop op kantoor en laptop voor thuis of klantbezoek. Daarnaast heeft u ook toegang tot Augmented Reality op uw telefoon of tablet en kunt u uw modellen in Mixed of Virtual Reality bekijken met een Hololens of Oculus Rift!

U activeert SketchUp met een account (Trimble ID) welke gebonden is aan uw e-mailadres. U activeert het NIET met een serienummer.

Technische ondersteuning en versie-upgrades zijn inbegrepen gedurende de looptijd van uw Subscription.

5. SketchUp Opstarten

SketchUp Pro opstarten op een Windows PC doet u door dubbel te klikken op de snelkoppeling die automatisch op uw bureaublad staat na het installeren van SketchUp Pro.

Op macOS start u SketchUp Pro door de programmamap “SketchUp 20xx” op te zoeken in de map 'Apps' (druk de toetsen in: SHIFT+CMD+A in de Finder). Open de map en dubbelklik op de iconen om de programma's SketchUp Pro, LayOut of StyleBuilder te starten. U kunt de iconen ook naar uw Dock slepen zodat u ze snel tot uw beschikking heeft.

SketchUp Logo

SketchUp Logo

6. Welke tools zijn allemaal inbegrepen bij uw SketchUp Pro Subscription?

SketchUp Pro is meer dan alleen uw persoonlijke professionele 3D-ontwerpgereedschap. Met uw SketchUp Pro subscription heeft u alles in huis gehaald om uw projecten met vertrouwen vooruit te helpen.

Naast SketchUp Pro krijgt u tevens toegang tot de analyse-, projectbeheer- en documentatietools die onderdeel zijn van uw Subscription en die naadloos kunnen aansluiten op uw SketchUp Pro workflow.

Hieronder vindt u een overzicht van deze tools en waar uw meer informatie over deze tools kunt vinden.

7. SketchUp Training

In Nederland en België zijn er diverse Authorized Training Centers voor SketchUp Pro actief die uw SketchUp-kennis graag bijspijkeren middels een Basistraining of een Training voor Gevorderden. Deze trainingscentra zijn allen door importeur Design8 bv gecertificeerd om geautoriseerde SketchUp Pro training te mogen bieden. Dit kan zowel klassikaal als online. Ook is er mogelijkheid om training op maat te krijgen. Een overzicht van de actuele trainingsdata kunt u hier vinden.

Meer informatie over de Authorized Training Centers van SketchUp Pro kunt u hier lezen.

SketchUp Training

SketchUp Training

8. SketchUp Community

Als prille SketchUp Pro gebruiker kunt uw SketchUp gerelateerde vragen stellen of u uw kennis vergroten door deel te nemen aan de wereldwijde SketchUp Pro Community die met 40+ miljoen officieel geregistreerde gebruikers tamelijk groot is. Zo zijn er talrijke internetfora te vinden die uitsluitend over SketchUp gaan, waaronder;

  • SketchUp Pro Forum (Engels) - Het officiële forum van SketchUp Pro.
  • SketchUcation Forum (Engels) - Een zeer professionele en actieve gebruikersgemeenschap met diverse sub-fora voor SketchUp Pro gerelateerde onderwerpen.
  • SketchUp Forum (Nederlands) - Hier wordt niet alleen SketchUp Pro uitvoerig behandeld, maar ook aanvullende programma's zoals SU Podium en andere Extensions.

Wij raden u tevens aan om SketchUp Pro op Social Media te volgen om zodoende op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent SketchUp Pro. Hier vindt u de officiële Social Media kanalen van SketchUp Pro;

Via deze link komt u op de officiële Nederlandstalige website van SketchUp Pro en wij raden u aan om deze website te bookmarken binnen uw browser omdat naast het allerlaatste SketchUp Pro nieuws ook regelmatig interessante artikelen, blogs, video's, praktijkverhalen en SketchUp gerelateerde events worden gepost die wellicht interessant voor u kunnen zijn.

9. Support

Hier vindt u een overzicht van regelmatig voorkomende problemen met SketchUp Pro. Gelukkig zijn deze in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen. Klik hieronder op de categorie naar wens om te kijken of wij reeds een oplossing voor uw probleem hebben!

Staat uw probleem er niet bij? Wellicht biedt een forum u de oplossing of neem contact op met uw reseller.

SketchUp Training

Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.