fbpx
Overbrug de kloof van realtime naar fotorealisme

Bespaar kostbare tijd met het maken van ontwerpbeslissingen door de workflows van realtime rendering en fotorealistische rendering op eenvoudige manier met elkaar te verbinden.

Realtime vs. fotorealistisch

Realtime visualisatietools zijn tegenwoordig vaak kritische tools voor (architectonische) ontwerpbureaus, omdat ze snel, gemakkelijk en kostenefficiënt in gebruik zijn. Bovendien zijn deze tools vaak gefocust op het verbeteren en communiceren van jouw ontwerp. Maar als hiervan een fotorealistische impressie gevraagd wordt, loop je al snel vast.

Zodra jouw ontwerp of visualisatie klaar is en jij jouw werk overdraagt aan een visualisatieprofessional, start er vaak weer een compleet nieuwe workflow. De ontwerpscène wordt meer dan eens vanaf de grond opnieuw opgebouwd met de hoop dat alle ontwerpintenties behouden blijven. In de praktijk blijkt echter dat het ontwerp en de visualisatie zelden op elkaar afgestemd zijn. Simpelweg omdat dit te veel moeite kost.

Er is dus een kloof tussen realtime ontwerp en fotorealistische visualisatie.

Naadloos van Enscape naar V-Ray

Met de Chaos Bridge is deze kloof echter verleden tijd. Voor het eerst kunnen architecten, ontwerpers en 3D-artiesten in een naadloze workflow gebruikmaken van enerzijds snelle, realtime visualisatie en anderzijds levensechte, fotorealistische rendering.

Hoe dan? Heel simpel! De realtime visualisatietool Enscape is sinds enige tijd in staat .vrscene-bestanden te exporteren die in vrijwel alle plugins van V-Ray naadloos ingelezen kunnen worden. V-Ray herkent automatisch alle Enscape context, zoals geometrie, texturen, materialen en lampen. Zo pomp je dus eenvoudig al je ontwerpdata vanuit SketchUp, Rhino, Revit, VectorWorks of ArchiCAD (de CAD-applicaties waarop Enscape beschikbaar is) over naar een professionele renderworkflow zonder dat deze data verloren gaat in de transitie.

Hierdoor kan de visualisatieprofessional verdergaan met waar jij gebleven was, het verfijnen van je ontwerp. Maar dan nu met natuurkundig correcte belichting, een levensechte materiaal-lichtinteractie en een breed scala aan objecten om de visualisatie rijkelijk aan te kleden.

Sla de brug van realtime naar fotorealisme

Zoals je in bovenstaande video ziet, is er nu dus een brug geslagen tussen realtime en fotorealisme en is deze kloof niet meer onoverbrugbaar. Er zijn geen doodlopende eindes meer en er hoeft niet meer opnieuw begonnen te worden. De Chaos Bridge tussen Enscape en V-Ray zorgt ervoor data naadloos wordt uitgewisseld tussen de ontwerper en de visualisatieproffessional. Hierdoor blijven ontwerpintenties behouden en hoeven er niet opnieuw ontwerpbeslissingen gemaakt te worden, omdat deze allemaal uit het initiële ontwerp uit te lezen zijn!

Sla ook de brug tussen realtime en fotorealisme! Probeer Enscape 14 dagen gratis en schakel daarna over naar de 30-daagse proefperiode van Chaos V-Ray.

Overtuigd? Schaf de software dan aan via jouw wederverkoper!


 
SketchUp afbeelding van een overdekt plein met grijze gebouwen rondom, met groen, terrasmeubilair en mensen

Rechtstreeks in de SketchUp interface visualisaties maken in je zelf gekozen stijl, samen met productiviteitsverhogende verbeteringen. Dat is SketchUp 2024! En alsof dat nog niet genoeg is introduceert SketchUp op de iPad ook nog een nieuwe Labs functie om 3D scannen en ontwerpen te versnellen.

De linkerkant. van de afbeelding is een SketchUp gestileerde afbeelding van zwart witte bloemen aan de rechterkant staat dezelfde afbeelding met Ambient Occlusion

In de nieuwste versie maak je in SketchUp zelf realistischere visuals. Je tilt je ontwerpen naar een hoger niveau door diepte toe te voegen. Je hoeft niet meer te switchen tussen verschillende softwarepakketten voor je concept visualisaties.

Naast de mogelijkheid om uitgebreid te visualiseren zijn de prestaties van SketchUp 2024 verbeterd. Met de introductie van een nieuwe grafische engine en laagdrempeliger manieren om je ideeën met externe partijen te delen verhoog je heel eenvoudig je productiviteit. De introductie van nieuwe functies om te visualiseren, presenteren en samen te werken staan garant voor een bijzonder jaar voor zowel de software als voor jou als SketchUp gebruiker. Deze nieuwe release nodigt uit om nieuwe creatieve ontdekkingen te doen!

De linkerkant. van de animatie laat een SketchUp model zien van een modern cafe met grote ramen, waar mensen koffie drinken, de rechterkant is dezelfde afbeelding met Ambient Occlusion

Deel met een gerust hart je SketchUp visuals

Voeg optische accenten en diepte aan modelranden toe met Ambient Occlusion, een nieuwe stijlinstelling. Met deze nieuwe functie creëer je visuals die op een klei- of witmodel lijken. Ambient Occlusion is een belangrijke stap in de ontwikkeling van SketchUp en één van SketchUp's belangrijkste innovaties tot nu toe. Deze functie is beschikbaar voor de desktop applicatie, SketchUp for iPad en in LayOut.

Stijlen die aansluiten bij jouw ideeën

Je moet kunnen beschikken over unieke visuele stijlopties die aansluiten bij de esthetische wensen van de klant. Ambient Occlusion zorgt voor een visueel evenwicht tussen te eenvoudig en hyperrealistisch. Zo voeg je esthetische effecten aan je 3D model toe zonder te veel los te laten over de materiaalkeuzes.

Bouw en bewaar je favoriete Ambient Occlusion instellingen met SketchUp Styles en deel deze gepersonaliseerde stijlen met je team. Zo bouw je aan een gezamenlijke visie.

Verbeter je 2D documenten

Met Ambient Occlusion heb je ook een extra hulpmiddel in handen om diepte en complexiteit aan 2D tekeningen toe te voegen. Omdat LayOut ook Ambient Occlusion ondersteunt, voeg je deze stijlen gemakkelijk toe als je een 2D tekeningen maakt. Schakel Ambient Occlusion in in je SketchUp Scenes in LayOut en de visuals worden automatisch in je hele bestand geüpdatet.

Complexere visualisatie binnen handbereik

Verbeterde import- en exportprocessen voor USDZ- en glTF-bestanden zorgen voor probleemloze workflow tussen SketchUp en real-time applicaties zoals NVIDIA Omniverse of Epic Games' Twinmotion. Zo creëer je sneller gerenderde animaties en geavanceerde XR-weergave-ervaringen.

Twee mannenhanden houden een iPad vast die een scan met blauwe lijnen maken van een ruimte met schuine wanden en rechts een plant

Scan, ontwerp en werk samen in 1 app

Met de nieuwe SketchUp Labs functie voor je iPad maak je zonder moeite gedetailleerde as-built tekeningen en zet je je ruimtelijke scans direct om in 3D-modellen. Met behulp van de nieuwste technologieën van Canvas, Apple en Trimble legt Scan-to-Design [Labs] ruimtes beter vast dan bijvoorbeeld referentiefoto’s. Zo bespaar je extra tripjes naar de bouwplaats om details te controleren.

In tegenstelling tot andere scanoplossingen die veel tijd nodig hebben om een 3D-model te genereren of waarbij je extra tools nodig hebt voor je import, biedt Scan-to-Design [Labs] de mogelijkheid om binnen een oogwenk te scannen, een model te creëren en te starten met ontwerpen.

Slimme modelgeneratie

SketchUp transformeert scangegevens in zuivere, georganiseerde geometrie waarmee je meteen aan de slag kan. Zo besteed je minder tijd aan het opschonen van scandata en heb je meer tijd om je ideeën uit te werken.

3D output op maat

SketchUp biedt meerdere opties voor het scannen en creëren van een perfect 3D-model. Scan-to-Design levert verschillende soorten geometrie, meshes en vlakken voor verschillende workflows. Je bepaalt zelf of je de geometrie met fototexturen wilt hebben en modellen zijn intelligent georganiseerd, waardoor je de outputs kan kiezen die aansluiten op jouw behoeften. Een project dat op je iPad start, publiceer je eenvoudig op Trimble Connect, zodat je jouw ideeën verder kunt uitwerken met de SketchUp desktop mogelijkheden.

Let op! Scan-to-Design [Labs] is nog in ontwikkeling als SketchUp Labs functie. De feedback van gebruikers draagt bij aan de verdere ontwikkeling van deze toepassing.

Scan-to-Design [Labs] is beschikbaar op Sketchup for iPad - inbegrepen bij een SketchUp abonnement of de 7-daagse trial versie.

Deel je 3D ontwerp met iedereen

Het is van essentieel belang om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang van je project. De Link Sharing functie van SketchUp op de iPad en de web app is al razend populair en nu ook beschikbaar voor SketchUp voor desktop. Het is niet meer nodig om afgevlakte visuals te exporteren of om projectupdates te formatteren en exporteren: deel gewoon een link!

Deze link toont het hele model of de scènes die je hebt geselecteerd en is voor alle ontvangers zichtbaar zonder SketchUp abonnement. Gewoon, in de browser. Schakel de zichtbaarheid van bestanden direct in SketchUp in of uit voor iedereen die meekijkt.

Klaar om te proberen? Via deze link bekijk je een model dat door het SketchUp team is ontworpen.

Optimalisatie van elke ontwerpfase

Een nieuwe grafische engine zorgt ervoor dat SketchUp sneller en reactiever is. Tests met klantmodellen lieten een gemiddelde toename van acht keer de gerenderde frames per seconde zien. Door modellen heen bladeren voelt aanzienlijk lichter en sneller aan. Core modeling-updates vergroten de functionaliteit van de Move tool en verbeteren inferenties om visuele ruis te verminderen.

Door de nieuwe conceptmodus in LayOut die rekenkracht bespaart navigeer je efficiënt door werkmodellen, terwijl het mogelijk blijft om hoge-resolutie documenten te exporteren.

Verbeterde interoperabiliteit

Lever nauwkeurige BIM documentatie en verbeter de cross-software interoperabiliteit met IFC import en export verbeteringen:

  • SketchUp data is nu nauwkeuriger gemapt naar IFC klasse attributen;
  • Nieuwe geometrie vlakvulling is beschikbaar voor het creëren van geoptimaliseerde geometrie en lichtgewicht IFC bestanden;
  • Gebruikers exporteren nu consistent data van Advanced Attributes en Dynamic Components.
  • Importeer bestanden met speciale tekens en behoud de oorsprong van de tekening op een voorspelbare manier.
  • Dankzij nauwkeuriger terreingegevens en vereenvoudigde import in Add Location kan je zonder problemen real life gegevens in SketchUp importeren.

Aan de slag met 2024

SketchUp 2024 is een grote sprong voorwaarts in het verbeteren van visualisaties en legt de basis voor grootse ontwikkelingen in professionele ontwerpworkflows.

Upgrade naar SketchUp 2024 om te ervaren wat SketchUp allemaal voor je in petto heeft. Nog geen SketchUp gebruiker? Probeer SketchUp 2024 dan 7 dagen gratis.
Als je al klaar bent om aan de slag te gaan helpen de officiële SketchUp resellers graag met het uitzoeken van een abonnement dat bij jou past.

SketchUp Viewer for Meta Quest blog image

Onbegrensde VR-ervaring met de nieuwe SketchUp Viewer voor Meta Quest

Het is hoog tijd voor een introductie van de allernieuwste innovatie om je uitgewerkte ideeën te bekijken: SketchUp Viewer voor Meta Quest. Deze viewer is een toevoeging aan alle bestaande weergave- en presentatiefuncties die SketchUp al biedt, zoals de onlangs toegevoegde Presentatiemodus op iPad en Augmented Reality (AR) weergave in 3D Warehouse met behulp van QR-codes.

Met PCVR-technologie moeten VR-headsets worden aangesloten op een PC. Dat betekent dat het gebruik van VR beperkt blijft tot één bepaalde plek. Nu is het mogelijk om je SketchUp modellen in Virtual Reality (VR) te bekijken met de VR-brillen Meta Quest 2, Meta Quest Pro en Meta Quest 3. Omdat je geen bedrade verbinding meer nodig hebt, heb je alle bewegingsvrijheid om je ontwerpen te onderzoeken.

Nieuwe functies

Laten we eens kijken naar de nieuwe functies die kenmerkend zijn voor de Meta Quest headsets en waarmee het navigeren in je virtuele wereld eenvoudiger is dan ooit.

Betrek iedereen bij je visie

Vertrouwen winnen en stakeholders de tools geven om weloverwogen beslissingen te maken bevordert de voortgang van je project en creëert draagvlak voor je ontwerpkeuzes. Met de nieuwe VR-presentatiemodus overhandig je met een gerust hart de VR-bril aan je klant en hoef je je geen zorgen meer te maken over een lange leercurve bij de gebruiker. Het delen van je ontwerpen met stakeholders zonder ontwerpachtergrond is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Focus op 'Home'

Start SketchUp Viewer op een Meta Quest headset en kom terecht in een nieuw startscherm. Een dynamische tabletop-modus helpt bij het laden en manipuleren van modellen. Het grote voordeel? In VR zijn modellen eenvoudig te schalen, draaien en verplaatsen, waardoor je ze helemaal naar eigen inzicht inspecteert.


Draai en plaats een model in de SketchUp Viewer home-omgeving.

Navigeer met groot gemak

De besturing van SketchUp is vertrouwd als je al ervaring hebt met andere VR-toepassingen, maar is ook intuïtief genoeg voor beginners. Aangepaste ondersteuning voor de thumbstick en gripknoppen van de Meta Quest controllers maken het schalen, pannen en roteren van je modellen in VR een stuk natuurlijker.

Laad grote bestanden supersnel - waar je ook bent

Profiteer van snellere laadtijden en importeer complexere bestanden (tot 100MB of 2,7 miljoen faces). In combinatie met de Trimble Connect integratie is het nu mogelijk een SketchUp model te creëren en te publiceren op het web, iPad of desktop en het model dan direct te zien verschijnen in het Trimble Connect menu van de Meta Quest Viewer.

Waarom VR toevoegen aan je workflow?

  • VR combineert 3D modellering en simulatie. Zo kan de gebruiker een virtuele of gerenderde omgeving met behulp van een speciale headset bekijken, erdoorheen lopen en er interactief gebruik van maken. Als je VR nog niet hebt toegepast in je ontwerpworkflow, is dit hét moment om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.
  • Het gebruik van VR-technologie draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en geeft stakeholders de juiste informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.
  • In onze razendsnelle wereld zijn ontwerpers en bouwprofessionals voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hun ideeën over te brengen op een laagdrempelige en toegankelijke manier. VR biedt de meeslepende ervaring die je ontwerpvisie sneller en duidelijker dan ooit overbrengt. De nieuwe Meta Quest viewer tilt deze belevenis naar een hoger niveau.

De queeste is volbracht

SketchUp for Meta Quest is makkelijk te bedienen en beschikt over krachtige prestatie- en samenwerkingstools. In tegenstelling tot oudere VR-headsets vereisen Meta Quest 2, Meta Quest Pro en Meta Quest 3 een minimale installatie en hoeven ze niet aangesloten te worden op een desktopcomputer.

Verken de mogelijkheden van VR met een VR-headset die je overal mee naartoe kunt nemen.

SketchUp Viewer for Meta Quest is een gratis weergave applicatie voor iedereen met een Meta Quest headset. Bekijk de voorbeeldprojecten die SketchUp meelevert met de app, of bekijk alle SketchUp modellen die in Trimble Connect zijn gepubliceerd of gedeeld.

Om 3D modellen te maken op desktop, mobiel of web heb je een SketchUp abonnement nodig.


SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion
SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion

SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion

Het visualiseren van jouw creatieve visie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de nieuwste release van Trimble, SketchUp DiffusionLABS, kun je de revolutionaire kracht van AI binnen SketchUp benutten om binnen enkele seconden gerenderde afbeeldingen te maken. De toekomst is hier, en dat is een creatievere, capabelere versie van jezelf!

Genereer snel conceptuele renderingen van zelfs een basis 3D-model met SketchUp Diffusion.

Tijdens je dagelijkse werkzaamheden is het waarschijnlijk nodig om je ideeën snel en duidelijk over te brengen. Met schijnbaar oneindig veel ontwerpmogelijkheden moeten we een balans vinden tussen de tijd die je besteedt aan het ontwerpen en de tijd die je besteedt aan het maken van representatieve visuals die je beste en meest creatieve oplossingen laten zien.

Gelukkig kan AI je hierbij aanzienlijk ondersteunen. Hoe? Dat leggen we graag uit:

SketchUp + AI

AI heeft het vermogen om je creatieve capaciteit uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te benutten. Bij Trimble zetten ze zich in om innovatie te stimuleren en AI toegankelijk te maken, vooral waar het werk op een positieve manier kan worden beïnvloed.

Hoewel AI zelf niet echt een creatieve visie heeft, kan het je wel helpen om die van jou scherp te stellen. Met de gloednieuwe Diffusion van #SketchUpLabs wordt het genereren van afbeeldingen in SketchUp een fluitje van een cent. Het is een gebruiksvriendelijke generatieve AI die een frisse wind brengt in je creatieve proces en je ontwerpverhaal een behoorlijke boost geeft

Breng je visie in beeld

Kies uit acht vooraf ingestelde stijlen om de esthetiek van je gegenereerde afbeeldingen te bepalen.

Als je het kunt beschrijven, kun je het nu ook visualiseren in SketchUp. Met een eenvoudige tekstopdracht en een basismodel kun je fotorealistische of gestileerde afbeeldingen genereren om jouw specifieke idee te visualiseren.

In plaats van te zwoegen om iets te vinden dat enigszins lijkt op wat je in gedachten hebt en klanten te overtuigen dat jouw idee 'net iets anders' is, kun je nu jouw unieke creatie nauwkeuriger vastleggen.

Ga snel van conceptschets naar gerenderde ontwerpmogelijkheden.

Even snel tussendoor: begin gewoon met de vormgeving die je in gedachten hebt door een van de vooraf ingestelde stijlen van Diffusion te kiezen.

Overwin creatieve blokkades

Instellingsschuifregelaars stellen je in staat om je afbeeldingsoutput nauwkeurig af te stemmen. Behoud de geometrie van je model of geef meer kracht aan je tekstopdrachten.

Ben je inspiratieloos of heb je gewoon de behoefte om meer mogelijkheden te verkennen? Typ dan gewoon een korte omschrijving van de afbeelding die je voor ogen hebt, leun achterover, laat AI de rest doen en laat je verrassen door de nieuwe concepten die worden voorgesteld.

Instellingsschuifregelaars stellen je in staat te bepalen hoeveel invloed jouw aanwijzingen hebben en hoe strikt jouw model wordt nageleefd in gegenereerde afbeeldingen.

Stel, je hebt bijvoorbeeld een eenvoudig massa-model en je wilt wat concepten genereren voor de vorm en afwerking van het project. Beschrijf dan gewoon hoe je wilt dat het gebouw eruit ziet met een tekstopdracht en probeer dan te spelen met de instellingsschuifregelaars. Als je "prompt influence" verhoogt en "respect model geometry" verlaagt, volg je je tekstbeschrijving nauwkeurig, maar geef je je model een twist in de gegenereerde afbeeldingen. Zo ontdek je misschien nieuwe elementen die je inspireren tot een totaal nieuwe richting.

Deze instellingen werken ook andersom. Als je al wat verder bent met je model en je wilt aspecten zoals context, belichting en materialen verkennen, zet dan "respect model geometry" hoger om afbeeldingen te produceren die jouw exacte model tonen met de afwerkingen en context die jij aangeeft.

Snelle tip: je kan meteen naar de tekstprompt gaan om jouw ideeën te zien verschijnen voordat je zelfs maar iets hebt gemodelleerd.

Zoek afstemming in een vroeg stadium

Voeg uw gegenereerde afbeelding als een overlay toe aan uw SketchUp model met Add Scene.

Verken snel verschillende mogelijkheden en maak betere beslissingen met de kracht van 3D-modellering, ideeën genereren, snelle visualisatie en samenwerkingstools, allemaal binnen handbereik in SketchUp.

Wanneer je klaar bent om jouw eerste voorstellen te delen met je klant, opdrachtgever of medewerker, gebruik dan "Add Scene" om je beelden op te slaan als een overlay in de SketchUp Viewport. Eenvoudig te navigeren scènes helpen jou om klanten en medewerkers direct naar de kern van jouw ontwerp te brengen.

Behoud creatieve controle

Combineer de Markeringmodus op de iPad met Diffusion om in enkele seconden van schets naar fotorealistisch concept te gaan.

AI wordt beschouwd als een tool voor idee-ontwikkeling en als een assistent bij productie, maar de visie blijft nog steeds jouw domein. Uiteindelijk wordt de invoer bepaald door een willekeurige combinatie van het model, markeringen op de iPad en tekstopdrachten. De output wordt bepaald door het selecteren van de meest geschikte stijlen en instellingen en uiteindelijk bepaal jij hoe de resultaten worden gedeeld of gebruikt.

Verfijn de opdracht om een idee verder te ontwikkelen, sla de afbeelding op als een Scène om eroverheen te modelleren of te schetsen, of deel de afbeeldingen om een samenwerking op gang te brengen. Diffusion bevindt zich op het kruispunt van creatieve vrijheid en uitgebreide productiviteit.

Verhoog je creatieve mogelijkheden

Ga aan de slag met Diffusion om je mogelijkheden uit te breiden en je creatieve capaciteit te vergroten, terwijl je tegelijkertijd tijd bespaart. Bereid je voor om geïnspireerd te raken en je klanten te verrassen met hoe snel je helderheid en overeenstemming kunt bereiken.

Klaar om Diffusion uit te proberen? Je vindt Diffusion on Desktop in het Extension Warehouse. Het is als native tool beschikbaar in de nieuwste versies van SketchUp voor iPad en Web.

Diffusion wordt uitgebracht als onderdeel van het SketchUp Labs-programma. Het is gratis beschikbaar voor actieve Go-, Pro- of Studio-abonnees voor een beperkte tijd* en met een gratis proefperiode.

Deel je mening

Heb je indrukwekkende, onverwachte of verrassende resultaten? Deel dan hoe je Diffusion hebt gebruikt en wat je hebt gemaakt met de SketchUp Community of op social media met de hashtag #SketchUpLabs.

______________________________________

*Generatieve AI vereist aanzienlijke rekenkracht. Tijdens het gebruik van Diffusion in Labs worden abonnees niet onderworpen aan extra kosten. Toekomstige prijswijzigingen zullen ten minste 30 dagen van tevoren worden aangekondigd.


10 goede redenen om naar 3D Basecamp Benelux te komen

10 goede redenen om naar 3D Basecamp te komen

We geven de 10 beste, maar er zijn er veel meer!

Natuurlijk heeft een echte SketchUp adept helemaal geen lijstje met redenen nodig om te weten dat 3D Basecamp Benelux een fantastische dag wordt, vol creativiteit, nieuwe inzichten en mooie ontmoetingen. Maar om de twijfelaars, de mensen die eigenlijk een weekendje weg gepland hadden (zie reden 9 hieronder) en de mensen met een veel te volle agenda over de streep te trekken hebben we de tien beste redenen om naar 3D Basecamp te komen op een rijtje gezet.

1. SketchUp Guy Aaron Dietzen

We spreken uit ervaring: zelfs als Aaron zijn camera uit heeft staan is wat hij te vertellen heeft nog inspirerend om naar te luisteren. Aaron’s enthousiasme over SketchUp is zo aanstekelijk dat je alles wil laten vallen om je volledig op ontwerpen te storten. Zelfs al heb je nog nooit iets met SketchUp gemaakt.

2. Ontmoet mensen uit diverse branches en laat je inspireren

SketchUp wordt gebruikt in ontzettend veel verschillende bedrijfstakken. Natuurlijk weten we dat architecten en interieurontwerpers met onze software werken, maar wist je dat ook gemeentes, hoveniers, evenementenorganisatoren, magazijninrichters en nog veel meer beroepsgroepen (bijna) dagelijks met SketchUp werken? Door ervaringen uit te wisselen met mensen die heel iets anders doen dan jij kom je op nieuwe ideeën over jouw werk en ontsluit je misschien wel een heel nieuwe doelgroep voor jouw diensten.

3. Leer van anderen en word beter in je werk

Niet alleen de keynote speakers en workshop host brengen een schat aan kennis mee, ook andere 3D Basecampers hebben een rugzak vol met ontwerp- en render ervaring. Door samen te ‘sketchuppen’ ontdek je misschien wel hele nieuwe workflows of functies en worden je ontwerpen nog beter en efficiënter.

4. Duik eindelijk eens in die onderwerpen waar je normaal nooit de tijd voor hebt

Leuk he, een mooi groen landschap inrichten, een mooie render maken, of een gelikte presentatie in LayOut? Kom jij daar ook nooit aan toe tijdens je dagelijkse werkzaamheden? Op 3D Basecamp heb je er eindelijk de tijd en ruimte voor.

5. Het is supergezellig

Mensen die SketchUppen zijn natuurlijk sowieso heel leuk, doen interessante dingen en stellen goede vragen. Als je zelf nog niet zo goed durft, stelt je buurman- of vrouw vast je vraag wel voor je en anders loop je tussen de sessies door even naar onze gastheer Maarten Pontier, die heeft sowieso overal een antwoord op.

6. Het is duurzaam en tijdbesparend

Let’s face it, voor de evenementen van SketchUp zelf moet je toch het vliegtuig in. Het 3D Basecamp Benelux is dichtbij en duurt maar 1 dag. Dus je staat zaterdagochtend gewoon op tijd op het voetbalveld of in de supermarkt, zonder jetlag en vliegschaamte.

7. Been there, done that, have the t-shirt

Ontvang het exclusieve t-shirt en laat zien dat je een lichtend voorbeeld bent voor de Benelux SketchUp community!

8. De High Tech Campus is echt de moeite waard om te bezoeken

“De slimste vierkante kilometer van Europa” is een ecosysteem waar ongeveer 300 bedrijven samenkomen in een omgeving waar innovatie hand in hand gaat met duurzaamheid. Buiten grazen de schapen ouderwets als levende grasmaaiers en binnen gaat de wifi via de verlichting. En als je verder wilt kijken dan de High Tech Campus zeggen we:

9. Eindhoven de gekste!

Denk aan Eindhoven als Design Capital van Nederland, het creatieve bolwerk Strijp S, de Dutch Design Week die vlak na 3D Basecamp begint, de technische ontwikkelingen waar in Eindhoven hard aan gewerkt wordt en sowieso de Brabantse gezelligheid. En opdat Basecamp op vrijdag is luidt onze tip: maak er een weekendje weg van!

10. Het is gewoon een fijn begin van je weekend

Hoe fijn is het, om in plaats van de boekhouding te doen, of nog even die offertes af te maken, creatief je weekend in te gaan met gelijkgestemden? Dan ben je op maandag weer vol energie om de minder spannende taken die nu eenmaal bij je werk horen op te pakken.

Oké, nog één bonusreden dan: Wij zijn er! Het team van SketchUp Distributeur Design8 bv staat te trappelen om jou te ontmoeten en je nog enthousiaster te maken over het SketchUp ecosysteem dan je misschien al bent. Zien we je in Eindhoven op vrijdag 13 oktober? We beloven dat het geen ongeluksdag wordt.

Zien we jou 13 oktober?

Om het af te leren...nog één reden dan! Je kunt nu voor een aantrekkelijke prijs deelnemen:

Koop hier nog snel je tickets tegen een gunstig tarief


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.