fbpx

 

 

V-Ray - Real-time fotorealistisch renderen binnen SketchUp

Hoogwaardige en zeer complete renderoplossing voor SketchUp Pro. Kiest u voor kwaliteit, dan kiest u voor V-Ray!

V-Ray for SketchUp is de slimste en snelste renderoplossing voor SketchUp. Het biedt alle belichting- en renderingtools die u nodig heeft om professionele, fotorealistische afbeeldingen en animaties te kunnen maken. V-Ray for SketchUp gebruikt dezelfde interface als andere versies van V-Ray (o.a. 3ds Max en Revit), zodat u tijdens uw complete workflow consistente renders kunt maken.

 
 

Overzicht


Gebruiksgemak

Gemakkelijk te leren, gemakkelijk te gebruiken. V-Ray for SketchUp is ontworpen om u zo snel mogelijk op weg te helpen!

Kwaliteit

V-Ray laat u renders in de hoogst mogelijke kwaliteit creëren - direct in SketchUp!

Kracht

V-Ray biedt u de kracht om alles te renderen - van snelle ontwerpmodellen tot de meest gedetailleerde 3D scenes.

Snelheid

Render snel, ontwerp sneller. V-Ray for SketchUp geeft u meer tijd om creatief te zijn en laat u minder lang wachten.

Creatieve Tools

Focus op ontwerpen met een complete suite aan creatieve tools voor belichting, materialen, schaduwing en rendering.

De Industriestandaard

92 Van de 100 top architectenbureaus renderen iedere dag met V-Ray.

Nieuw: V-Ray 6 for SketchUp!


Uitgelicht: Chaos Cosmos

Chaos Cosmos is een uitgebreide bibliotheek van honderden renderklare 3D assets. Gebruikers kunnen moeiteloos levensechte context creëren voor het interieur en exterieur van hun model door hoogwaardige objecten toe te voegen uit essentiële categorieën, zoals meubilair, accessoires, verlichting, vegetatie, voertuigen en mensen.

Het doorzoeken van de objecten gaat eenvoudig via de Cosmos browser. De objecten zijn eenvoudig te plaatsen in de 3D ontwerpomgeving en daardoor zichtbaar in elke viewport. De Cosmos assets zijn renderklaar (materiaal- geometrie-optimalisatie is dus niet nodig) en bieden hoogwaardige resultaten met V-Ray, V-Ray GPU, V-Ray Vision en Chaos Vantage.

Gallery


Optioneel: Chaos Scans

Voor V-Ray 3.6 for SketchUp en hoger is de Chaos Scans materialenbiliotheek beschikbaar. De Chaos Scans bibliotheek bevat honderden levensechte materialen op basis van een scan van het fysieke materiaal. De gescande materialen zijn klaar voor gebruik in uw V-Ray renders. De aldoor groeiende collectie van materialen bevat o.a. samples van autolak, stof, leer, hout, plastic en meer! Daarom is het de ideale tool om nog meer realisme toe te voegen aan uw scenes!

Waarom Chaos Scans?

 • Chaos Scans biedt een fotorealistisch kwaliteitsniveau en realistische reacties op lichtomstandigheden.
 • Chaos Scans is direct te gebruiken. Gebruik de materialen als perfecte kopieën van levensechte materialen of als accurate referentie om uw eigen materialen te maken.
 • Fotorealisme met een simpele drag & drop. Shaders die uren duurden om te perfectioneren zijn nu klaar in een paar klikken.
 • Chaos Scans geeft u het vertrouwen dat uw 3D objecten er exact hetzelfde uit zien als in de echte wereld!
 • Chaos Scans komt uit dezelfde stal als V-Ray, waardoor ze naadloos samenwerken.
 • Kies uit honderden gescande en direct te gebruiken materialen. U kunt zelfs uw eigen materialen laten scannen door de ontwikkelaar!

Actuele prijsinformatie vindt u onder de knop 'Prijzen' hierboven. Een 30-daagse demo kunt u aanvragen via de knop 'Download' hierboven.

news_vrscans.jpg

Optioneel: Chaos Cloud

Voor V-Ray for SketchUp (en ook andere V-Ray titels) is Chaos Cloud beschibaar: simpele en snelle Cloud Rendering - direct vanuit V-Ray's Interface! Allemaal met één druk op de knop en geen hardware om te configureren of virtuele machine om in te stellen. Klik Render en Chaos Cloud doet razendsnel de rest!

Waarom Chaos Cloud?

 • Cloud Rendering: Cloud Rendering, die direct in V-Ray is ingebouwd. En zo gemakkelijk als het indrukken van een knop. Chaos Cloud handelt alles automatisch voor u af: van het licenseren en uploaden van uw scene tot het lanceren van virtuele machines. Alles om uw taak zo snel mogelijk te voltooien!
 • Superkrachten: Wat als u een animatie kunt renderen in dezelfde tijd als een enkel frame? Nu kan het! Met Chaos Cloud heeft u nu uw eigen supercomputer en het schaalt met u mee tijdens elke taak die op uw pad komt.
 • Blijf Productief: Blijf creëren, bljf ontwerpen. Laat Chaos Cloud de rendering doen, terwijl u doorwerkt! En u kunt meerdere renders op hetzelfde tijdstip maken, omdat u meer te doen heeft dan wachten.
 • Slimme Synchronisatie: Chaos Cloud uploadt precies wat het nodig heeft om te renderen. En wanneer uw scene wordt aangepast, worden alleen de gewijzigde gegevens opnieuw gesynchroniseerd. Hierdoor blijven uploadtijden tot een absoluut minimum beperkt.
 • Controle op Afstand: Pas uw taakinstellingen aan in het dashboard van Chaos Cloud zonder dat u uw scene opnieuw hoeft in te laden.
 • Live Meekijken: Bekijk de voortgang van uw afbeelding of animatie tijdens de rendering, vanaf elke locatie en op elk apparaat. Zodra u een opdracht indient, kunt u de weergave vanaf uw computer, tablet of zelfs uw smartphone volgen.
 • Slimme Kluis: Chaos Cloud slaat uw projecten in de cloud op, inclusief alle assets, zodat u ze maar één keer hoeft te uploaden.

Wist u dat u eenvoudig taken tussen projecten kunt klonen, hernoemen en verwijderen? Om meer te weten te komen over het groeiende aantal functies van Chaos Cloud, gaat u naar de officiële documentatiepagina.

Actuele prijsinformatie vindt u onder de knop 'Prijzen' hierboven. U kunt 20 gratis credits aanvragen via de knop 'Download' hierboven.

news_cloud.jpg

Optioneel: Chaos Vantage

Levensechte 3D scenes in real time verkennen - in 100% Ray Trace omgeving! Uw 3D ontwerpen fotorealistisch gevisualiseerd zien kan een tijdrovende en moeilijke klus zijn. Met Chaos Vantage is het echter slechts een kwestie van een paar muisklikken én in real time! Verken snel en eenvoudig uw meest gedetailleerde productie scenes!

Waarom Chaos Vantage?

 • Geen setup nodig: Drag & drop uw V-Ray scene in Chaos Vantage en start met verkennen!
 • Ga voor groots!: Chaos Vantage gaat moeiteloos om met complexe scènes en miljarden polygonen.
 • Eenvoudige navigatie: Verken uw scènes alsof u aan het gamen bent!
 • Nieuwe animatie-editor: Creëer en render geanimeerde scènes direct in Chaos Vantage.
 • Raytrace kwaliteit: Gebaseerd op V-Ray voor een 100% raytrace kwaliteit.

Boeken & Documentatie

Voor V-Ray zijn er diverse boeken verkrijgbaar, voornamelijk in het Engels (Nederlands helaas niet). Een echte aanrader is het V-Ray for SketchUp Textbook van Moshe Shemesh (architect, CG artist en V-Ray Licensed Instructor). Een zeer uitgebreid en compleet handboek voor zowel beginnende als ervaren gebruikers met stap-voor-stap instructies om uiteindelijk indrukwekkende renders met V-Ray te kunnen maken.

Het V-Ray for SketchUp Textbook telt meer dan 400 pagina's en is verkrijgbaar als e-book voor $ 39,- (gebruik code design8eu voor 10% korting)!

V-Ray for SketchUp Textbook

Overige Documentatie

Alle documentatie die u nodig heeft voor V-Ray for SketchUp kunt u vinden in de Chaos Help Portal. Van een installatiehandleiding tot een uitgebreide uitleg van een tool: u kunt het hier allemaal vinden.

Video Tutorials

Webinar - Starten met V-Ray

Beginnen met V-Ray

Materialen

Belichting

Webinar - V-Ray Verdiepend

Chaos Cosmos Materialen

V-Ray Scatter

V-Ray Decal

Cloud Batch Rendering

V-Ray Light Gen

Chaos Cosmos

V-Ray Vision

Denoiser

Fur

Chaos Cloud

Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.