fbpx
SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion
SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion

SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion

Het visualiseren van jouw creatieve visie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de nieuwste release van Trimble, SketchUp DiffusionLABS, kun je de revolutionaire kracht van AI binnen SketchUp benutten om binnen enkele seconden gerenderde afbeeldingen te maken. De toekomst is hier, en dat is een creatievere, capabelere versie van jezelf!

Genereer snel conceptuele renderingen van zelfs een basis 3D-model met SketchUp Diffusion.

Tijdens je dagelijkse werkzaamheden is het waarschijnlijk nodig om je ideeën snel en duidelijk over te brengen. Met schijnbaar oneindig veel ontwerpmogelijkheden moeten we een balans vinden tussen de tijd die je besteedt aan het ontwerpen en de tijd die je besteedt aan het maken van representatieve visuals die je beste en meest creatieve oplossingen laten zien.

Gelukkig kan AI je hierbij aanzienlijk ondersteunen. Hoe? Dat leggen we graag uit:

SketchUp + AI

AI heeft het vermogen om je creatieve capaciteit uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te benutten. Bij Trimble zetten ze zich in om innovatie te stimuleren en AI toegankelijk te maken, vooral waar het werk op een positieve manier kan worden beïnvloed.

Hoewel AI zelf niet echt een creatieve visie heeft, kan het je wel helpen om die van jou scherp te stellen. Met de gloednieuwe Diffusion van #SketchUpLabs wordt het genereren van afbeeldingen in SketchUp een fluitje van een cent. Het is een gebruiksvriendelijke generatieve AI die een frisse wind brengt in je creatieve proces en je ontwerpverhaal een behoorlijke boost geeft

Breng je visie in beeld

Kies uit acht vooraf ingestelde stijlen om de esthetiek van je gegenereerde afbeeldingen te bepalen.

Als je het kunt beschrijven, kun je het nu ook visualiseren in SketchUp. Met een eenvoudige tekstopdracht en een basismodel kun je fotorealistische of gestileerde afbeeldingen genereren om jouw specifieke idee te visualiseren.

In plaats van te zwoegen om iets te vinden dat enigszins lijkt op wat je in gedachten hebt en klanten te overtuigen dat jouw idee 'net iets anders' is, kun je nu jouw unieke creatie nauwkeuriger vastleggen.

Ga snel van conceptschets naar gerenderde ontwerpmogelijkheden.

Even snel tussendoor: begin gewoon met de vormgeving die je in gedachten hebt door een van de vooraf ingestelde stijlen van Diffusion te kiezen.

Overwin creatieve blokkades

Instellingsschuifregelaars stellen je in staat om je afbeeldingsoutput nauwkeurig af te stemmen. Behoud de geometrie van je model of geef meer kracht aan je tekstopdrachten.

Ben je inspiratieloos of heb je gewoon de behoefte om meer mogelijkheden te verkennen? Typ dan gewoon een korte omschrijving van de afbeelding die je voor ogen hebt, leun achterover, laat AI de rest doen en laat je verrassen door de nieuwe concepten die worden voorgesteld.

Instellingsschuifregelaars stellen je in staat te bepalen hoeveel invloed jouw aanwijzingen hebben en hoe strikt jouw model wordt nageleefd in gegenereerde afbeeldingen.

Stel, je hebt bijvoorbeeld een eenvoudig massa-model en je wilt wat concepten genereren voor de vorm en afwerking van het project. Beschrijf dan gewoon hoe je wilt dat het gebouw eruit ziet met een tekstopdracht en probeer dan te spelen met de instellingsschuifregelaars. Als je "prompt influence" verhoogt en "respect model geometry" verlaagt, volg je je tekstbeschrijving nauwkeurig, maar geef je je model een twist in de gegenereerde afbeeldingen. Zo ontdek je misschien nieuwe elementen die je inspireren tot een totaal nieuwe richting.

Deze instellingen werken ook andersom. Als je al wat verder bent met je model en je wilt aspecten zoals context, belichting en materialen verkennen, zet dan "respect model geometry" hoger om afbeeldingen te produceren die jouw exacte model tonen met de afwerkingen en context die jij aangeeft.

Snelle tip: je kan meteen naar de tekstprompt gaan om jouw ideeën te zien verschijnen voordat je zelfs maar iets hebt gemodelleerd.

Zoek afstemming in een vroeg stadium

Voeg uw gegenereerde afbeelding als een overlay toe aan uw SketchUp model met Add Scene.

Verken snel verschillende mogelijkheden en maak betere beslissingen met de kracht van 3D-modellering, ideeën genereren, snelle visualisatie en samenwerkingstools, allemaal binnen handbereik in SketchUp.

Wanneer je klaar bent om jouw eerste voorstellen te delen met je klant, opdrachtgever of medewerker, gebruik dan "Add Scene" om je beelden op te slaan als een overlay in de SketchUp Viewport. Eenvoudig te navigeren scènes helpen jou om klanten en medewerkers direct naar de kern van jouw ontwerp te brengen.

Behoud creatieve controle

Combineer de Markeringmodus op de iPad met Diffusion om in enkele seconden van schets naar fotorealistisch concept te gaan.

AI wordt beschouwd als een tool voor idee-ontwikkeling en als een assistent bij productie, maar de visie blijft nog steeds jouw domein. Uiteindelijk wordt de invoer bepaald door een willekeurige combinatie van het model, markeringen op de iPad en tekstopdrachten. De output wordt bepaald door het selecteren van de meest geschikte stijlen en instellingen en uiteindelijk bepaal jij hoe de resultaten worden gedeeld of gebruikt.

Verfijn de opdracht om een idee verder te ontwikkelen, sla de afbeelding op als een Scène om eroverheen te modelleren of te schetsen, of deel de afbeeldingen om een samenwerking op gang te brengen. Diffusion bevindt zich op het kruispunt van creatieve vrijheid en uitgebreide productiviteit.

Verhoog je creatieve mogelijkheden

Ga aan de slag met Diffusion om je mogelijkheden uit te breiden en je creatieve capaciteit te vergroten, terwijl je tegelijkertijd tijd bespaart. Bereid je voor om geïnspireerd te raken en je klanten te verrassen met hoe snel je helderheid en overeenstemming kunt bereiken.

Klaar om Diffusion uit te proberen? Je vindt Diffusion on Desktop in het Extension Warehouse. Het is als native tool beschikbaar in de nieuwste versies van SketchUp voor iPad en Web.

Diffusion wordt uitgebracht als onderdeel van het SketchUp Labs-programma. Het is gratis beschikbaar voor actieve Go-, Pro- of Studio-abonnees voor een beperkte tijd* en met een gratis proefperiode.

Deel je mening

Heb je indrukwekkende, onverwachte of verrassende resultaten? Deel dan hoe je Diffusion hebt gebruikt en wat je hebt gemaakt met de SketchUp Community of op social media met de hashtag #SketchUpLabs.

______________________________________

*Generatieve AI vereist aanzienlijke rekenkracht. Tijdens het gebruik van Diffusion in Labs worden abonnees niet onderworpen aan extra kosten. Toekomstige prijswijzigingen zullen ten minste 30 dagen van tevoren worden aangekondigd.


 
SketchUp Viewer for Meta Quest blog image

Onbegrensde VR-ervaring met de nieuwe SketchUp Viewer voor Meta Quest

Het is hoog tijd voor een introductie van de allernieuwste innovatie om je uitgewerkte ideeën te bekijken: SketchUp Viewer voor Meta Quest. Deze viewer is een toevoeging aan alle bestaande weergave- en presentatiefuncties die SketchUp al biedt, zoals de onlangs toegevoegde Presentatiemodus op iPad en Augmented Reality (AR) weergave in 3D Warehouse met behulp van QR-codes.

Met PCVR-technologie moeten VR-headsets worden aangesloten op een PC. Dat betekent dat het gebruik van VR beperkt blijft tot één bepaalde plek. Nu is het mogelijk om je SketchUp modellen in Virtual Reality (VR) te bekijken met de VR-brillen Meta Quest 2, Meta Quest Pro en Meta Quest 3. Omdat je geen bedrade verbinding meer nodig hebt, heb je alle bewegingsvrijheid om je ontwerpen te onderzoeken.

Nieuwe functies

Laten we eens kijken naar de nieuwe functies die kenmerkend zijn voor de Meta Quest headsets en waarmee het navigeren in je virtuele wereld eenvoudiger is dan ooit.

Betrek iedereen bij je visie

Vertrouwen winnen en stakeholders de tools geven om weloverwogen beslissingen te maken bevordert de voortgang van je project en creëert draagvlak voor je ontwerpkeuzes. Met de nieuwe VR-presentatiemodus overhandig je met een gerust hart de VR-bril aan je klant en hoef je je geen zorgen meer te maken over een lange leercurve bij de gebruiker. Het delen van je ontwerpen met stakeholders zonder ontwerpachtergrond is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Focus op 'Home'

Start SketchUp Viewer op een Meta Quest headset en kom terecht in een nieuw startscherm. Een dynamische tabletop-modus helpt bij het laden en manipuleren van modellen. Het grote voordeel? In VR zijn modellen eenvoudig te schalen, draaien en verplaatsen, waardoor je ze helemaal naar eigen inzicht inspecteert.


Draai en plaats een model in de SketchUp Viewer home-omgeving.

Navigeer met groot gemak

De besturing van SketchUp is vertrouwd als je al ervaring hebt met andere VR-toepassingen, maar is ook intuïtief genoeg voor beginners. Aangepaste ondersteuning voor de thumbstick en gripknoppen van de Meta Quest controllers maken het schalen, pannen en roteren van je modellen in VR een stuk natuurlijker.

Laad grote bestanden supersnel - waar je ook bent

Profiteer van snellere laadtijden en importeer complexere bestanden (tot 100MB of 2,7 miljoen faces). In combinatie met de Trimble Connect integratie is het nu mogelijk een SketchUp model te creëren en te publiceren op het web, iPad of desktop en het model dan direct te zien verschijnen in het Trimble Connect menu van de Meta Quest Viewer.

Waarom VR toevoegen aan je workflow?

  • VR combineert 3D modellering en simulatie. Zo kan de gebruiker een virtuele of gerenderde omgeving met behulp van een speciale headset bekijken, erdoorheen lopen en er interactief gebruik van maken. Als je VR nog niet hebt toegepast in je ontwerpworkflow, is dit hét moment om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.
  • Het gebruik van VR-technologie draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en geeft stakeholders de juiste informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.
  • In onze razendsnelle wereld zijn ontwerpers en bouwprofessionals voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hun ideeën over te brengen op een laagdrempelige en toegankelijke manier. VR biedt de meeslepende ervaring die je ontwerpvisie sneller en duidelijker dan ooit overbrengt. De nieuwe Meta Quest viewer tilt deze belevenis naar een hoger niveau.

De queeste is volbracht

SketchUp for Meta Quest is makkelijk te bedienen en beschikt over krachtige prestatie- en samenwerkingstools. In tegenstelling tot oudere VR-headsets vereisen Meta Quest 2, Meta Quest Pro en Meta Quest 3 een minimale installatie en hoeven ze niet aangesloten te worden op een desktopcomputer.

Verken de mogelijkheden van VR met een VR-headset die je overal mee naartoe kunt nemen.

SketchUp Viewer for Meta Quest is een gratis weergave applicatie voor iedereen met een Meta Quest headset. Bekijk de voorbeeldprojecten die SketchUp meelevert met de app, of bekijk alle SketchUp modellen die in Trimble Connect zijn gepubliceerd of gedeeld.

Om 3D modellen te maken op desktop, mobiel of web heb je een SketchUp abonnement nodig.


Met SketchUp 2023.1 'snap' je 3D modelleren nog beter

SketchUp 2023.1 verhoogt de presentaties van gebruikers met vernieuwde iconografie, nieuwe snaps en nieuwe modelleerelementen in SketchUp for Desktop en render controls in LayOut.

In SketchUp for Desktop zijn alle werkbalken en bijbehorende tools opnieuw ontworpen. Ook bevat het nieuwe grips, deze worden Snaps genoemd. Met Snaps kun je groepen of onderdelen heel eenvoudig verbinden volgens vooraf vastgestelde methoden. Voor iedereen die het documentatieproces wil versnellen zijn de prestatieverbeteringen die LayOut een welkome aanwinst. Aangepaste render controls zijn daar onderdeel van. Ook is er een stijlfunctie toegevoegd die je horizon(kleur) verbreedt en sowieso zijn er een aantal upgrades beschikbaar voor algemene tools.

Nieuwe iconen voor de gebruikersinterface van SketchUp

Afgezien van schaalfiguren en de assen, zijn de iconen van SketchUp misschien wel de belangrijkste hulpmiddelen in je creatieve proces. Het in één oogopslag herkennen van de Push-Pull, Paint Bucket of Follow Me tools en de bijbehorende sneltoetsen is één van de belangrijkste middelen om SketchUp's krachtige en efficiënte modelleerfuncties te ontgrendelen. Omdat de SketchUp ontwikkelaar weet dat herkenbaarheid belangrijk is voor jou als gebruiker, wordt er niet over één nacht ijs gegaan als er iets veranderd wordt aan de gebruikersinterface van SketchUp.

Voor het eerst in 11 jaar hebben de iconen in SketchUp for Desktop en LayOut een complete make-over gekregen! De vernieuwde pictogrammen veranderen niets aan de afmetingen of lay-out van de werkbalk. Er is nog steeds genoeg ruimte om te modelleren en je kan nog steeds de indeling van de tools aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Een frisse, moderne look met dezelfde functionaliteit als voorheen.

De nieuwe iconen voor Desktop en LayOut maken de interface een stuk frisser

Veranderingen zijn soms een beetje tricky, daarom heeft SketchUp nieuwe quick reference guides voor SketchUp for Desktop en LayOut. De Quick reference guides helpen je de nieuwe iconen snel onder de knie te krijgen en misschien ontdek je snelkoppelingen die je misschien nog niet kende. Mocht je een icoon niet direct herkennen of niet zeker weten waar je naar moet zoeken, gebruik dan Help > Zoeken om het op te zoeken.

Beweeg net zo snel als je je iets kan bedenken

Terwijl je door je evoluerende ontwerpen cirkelt, is het heroriënteren van objecten ten opzichte van elkaar een constante taak. Snaps helpen je te schakelen tussen verschillende tools om meerdere transformaties uit te voeren op een object. Nu maak je modelleringssystemen die ontworpen zijn om efficiënt en voorspelbaar te reageren in je ontwerp met vooraf gedefinieerde oriëntatie-logica.

Een voorbeeld: je ontwerpt een school en je wilt op maat gemaakte verlichtingsarmaturen zonder vooraf gedefinieerde aansluitpunten positioneren en plaatsen. Met snaps bepaal je de positie van de lamp ten opzichte van het plafond of de muur en die ontwerpkeuze wordt elke keer dat je de lamp plaatst herhaalt. Pas deze actie toe in alle klaslokalen en klik het armatuur met één actie op zijn plek, zonder dat je elke keer opnieuw hoeft na te denken over de eerder gemaakte ontwerpkeuze. Integreer Snaps in een verlichtingssysteem via groepen en componenten om alle armaturen tegelijkertijd te positioneren en plaatsen.

Snaps zijn nieuwe SketchUp entiteiten waarmee je objecten in één keer kunt positioneren en oriënteren

Drie redenen om te ‘snappen’:

  1. Plaats objecten in bestaande ruimtes. Lijn (on)regelmatige objecten uit ten opzichte van muren, vloeren of plafonds zonder nieuwe referentiepunten te maken. Door toonbanken, schappen en meubels met Snaps te verplaatsen, verschuif je snel objecten totdat je de optimale lay-out hebt gevonden.
  2. Ontwikkel component modelleringssystemen voor ontwerpevolutie of complexe configuraties. Ontwerp vooraf geconfigureerde of eenvoudig te configureren modelleringssystemen die je kunnen helpen bij het efficiënt vormgeven van complexe netwerken van entiteiten zoals gevelpanelen, landschapsarchitectuur, meubilair, wegen, tegels en meer. Snaps zijn vooral handig voor componenten met end-to-end connecties, zoals stellingen in magazijnen.
  3. Verken ruimtelijke concepten. Grotere vormen kunnen met behulp van herhalende modulaire bouwstenen worden gemaakt en onderzocht. Snaps maken het gemakkelijk om snel indelingen te maken en opties te bestuderen.

Snaps helpen bij het creëren van sneller te plaatsen en te herconfigureren modellen, zodat je op een hoog niveau creatief en productief kunt werken.

Voeg sfeer toe met Horizon Color

Horizon Color maakt het mogelijk om de lucht in SketchUp te bewerken en aangepaste achtergronden aan te vullen met donkere of gekleurde effecten om zo de perfecte stemming over te brengen. Of je nu een sombere of juist een heldere, zonovergoten lucht creëert, met deze nieuwe stijleigenschap roep je emotie op met kleur. Op SketchUp for iPad biedt Horizon Color de mogelijkheid om stijlen te creëren die beter aansluiten bij de donkere modus.

Leer hoe je de nieuwe Horizon Color stijl gebruikt

LayOut: versnel met custom render controls

Verbeterde renderfuncties bieden efficiëntere documentatie workflows. In een nieuw tabblad voor documentinstellingen, Rendering genaamd, stel je de viewport resolutie in op laag of medium en de export op hoge kwaliteit, zodat je niet steeds hoeft te schakelen tussen werken en exporteren. De lagere bewerkingsresolutie biedt de snelheid van een lichter bestand terwijl je aan een zware LayOut presentatie werkt. En zonder instellingen te wijzigen, schakel je moeiteloos over naar een hogere resolutie wanneer je het eindproduct voor een klant exporteert.

Render Controls verhogen de prestaties van LayOut

LayOut: stroomlijn updates met auto-associate labels

Voor labels die afkomstig zijn van Scrapbooks en kopieën is meer automatisering toegevoegd, zodat je annotaties zoals titels of schalen niet handmatig hoeft te updaten. Een enorme tijdsbesparing voor het bijhouden van grote documentensets! Deze update zorgt ervoor dat als elementen eenmaal naar een specifieke viewport op een LayOut document zijn gesleept, annotatie-elementen gekoppeld blijven aan de viewport en wijzigingen een automatische update triggeren. Ook maken Scrapbooks nu gebruik van geschaalde groepen en zijn ze eenvoudig aan te passen aan een specifieke schaal. Al deze verbeteringen verminderen de kans op verkeerd geplaatste labels, viewports én het aantal handmatige updates die je moet doen. Zo versnel je het maken van documenten in LayOut.

Elke wijziging aan de viewport zorgt voor een automatische update van de gekoppelde annotatie

Snap het ook en stap over op SketchUp 2023.1

Dankzij deze updates in SketchUp for Desktop versnellen ontwerp- en documentatieworkflows zodat je weer kan doen waar je goed in bent: creëren en toekomstbestendig bouwen.

Voor gebruikers met een geldig SketchUp Pro of Studio abonnement is deze update geheel gratis (download hier). Gebruik je nog een oudere versie of helemaal geen SketchUp? Bekijk dan onze abonnementen om gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheden.


10 goede redenen om naar 3D Basecamp Benelux te komen

10 goede redenen om naar 3D Basecamp te komen

We geven de 10 beste, maar er zijn er veel meer!

Natuurlijk heeft een echte SketchUp adept helemaal geen lijstje met redenen nodig om te weten dat 3D Basecamp Benelux een fantastische dag wordt, vol creativiteit, nieuwe inzichten en mooie ontmoetingen. Maar om de twijfelaars, de mensen die eigenlijk een weekendje weg gepland hadden (zie reden 9 hieronder) en de mensen met een veel te volle agenda over de streep te trekken hebben we de tien beste redenen om naar 3D Basecamp te komen op een rijtje gezet.

1. SketchUp Guy Aaron Dietzen

We spreken uit ervaring: zelfs als Aaron zijn camera uit heeft staan is wat hij te vertellen heeft nog inspirerend om naar te luisteren. Aaron’s enthousiasme over SketchUp is zo aanstekelijk dat je alles wil laten vallen om je volledig op ontwerpen te storten. Zelfs al heb je nog nooit iets met SketchUp gemaakt.

2. Ontmoet mensen uit diverse branches en laat je inspireren

SketchUp wordt gebruikt in ontzettend veel verschillende bedrijfstakken. Natuurlijk weten we dat architecten en interieurontwerpers met onze software werken, maar wist je dat ook gemeentes, hoveniers, evenementenorganisatoren, magazijninrichters en nog veel meer beroepsgroepen (bijna) dagelijks met SketchUp werken? Door ervaringen uit te wisselen met mensen die heel iets anders doen dan jij kom je op nieuwe ideeën over jouw werk en ontsluit je misschien wel een heel nieuwe doelgroep voor jouw diensten.

3. Leer van anderen en word beter in je werk

Niet alleen de keynote speakers en workshop host brengen een schat aan kennis mee, ook andere 3D Basecampers hebben een rugzak vol met ontwerp- en render ervaring. Door samen te ‘sketchuppen’ ontdek je misschien wel hele nieuwe workflows of functies en worden je ontwerpen nog beter en efficiënter.

4. Duik eindelijk eens in die onderwerpen waar je normaal nooit de tijd voor hebt

Leuk he, een mooi groen landschap inrichten, een mooie render maken, of een gelikte presentatie in LayOut? Kom jij daar ook nooit aan toe tijdens je dagelijkse werkzaamheden? Op 3D Basecamp heb je er eindelijk de tijd en ruimte voor.

5. Het is supergezellig

Mensen die SketchUppen zijn natuurlijk sowieso heel leuk, doen interessante dingen en stellen goede vragen. Als je zelf nog niet zo goed durft, stelt je buurman- of vrouw vast je vraag wel voor je en anders loop je tussen de sessies door even naar onze gastheer Maarten Pontier, die heeft sowieso overal een antwoord op.

6. Het is duurzaam en tijdbesparend

Let’s face it, voor de evenementen van SketchUp zelf moet je toch het vliegtuig in. Het 3D Basecamp Benelux is dichtbij en duurt maar 1 dag. Dus je staat zaterdagochtend gewoon op tijd op het voetbalveld of in de supermarkt, zonder jetlag en vliegschaamte.

7. Been there, done that, have the t-shirt

Ontvang het exclusieve t-shirt en laat zien dat je een lichtend voorbeeld bent voor de Benelux SketchUp community!

8. De High Tech Campus is echt de moeite waard om te bezoeken

“De slimste vierkante kilometer van Europa” is een ecosysteem waar ongeveer 300 bedrijven samenkomen in een omgeving waar innovatie hand in hand gaat met duurzaamheid. Buiten grazen de schapen ouderwets als levende grasmaaiers en binnen gaat de wifi via de verlichting. En als je verder wilt kijken dan de High Tech Campus zeggen we:

9. Eindhoven de gekste!

Denk aan Eindhoven als Design Capital van Nederland, het creatieve bolwerk Strijp S, de Dutch Design Week die vlak na 3D Basecamp begint, de technische ontwikkelingen waar in Eindhoven hard aan gewerkt wordt en sowieso de Brabantse gezelligheid. En opdat Basecamp op vrijdag is luidt onze tip: maak er een weekendje weg van!

10. Het is gewoon een fijn begin van je weekend

Hoe fijn is het, om in plaats van de boekhouding te doen, of nog even die offertes af te maken, creatief je weekend in te gaan met gelijkgestemden? Dan ben je op maandag weer vol energie om de minder spannende taken die nu eenmaal bij je werk horen op te pakken.

Oké, nog één bonusreden dan: Wij zijn er! Het team van SketchUp Distributeur Design8 bv staat te trappelen om jou te ontmoeten en je nog enthousiaster te maken over het SketchUp ecosysteem dan je misschien al bent. Zien we je in Eindhoven op vrijdag 13 oktober? We beloven dat het geen ongeluksdag wordt.

Zien we jou 13 oktober?

Om het af te leren...nog één reden dan! Je kunt nu voor een aantrekkelijke prijs deelnemen:

Koop hier nog snel je tickets tegen een gunstig tarief


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu