fbpx
Overbrug de kloof van realtime naar fotorealisme

Overbrug de kloof van realtime naar fotorealisme

Bespaar kostbare tijd met het maken van ontwerpbeslissingen door de workflows van realtime rendering en fotorealistische rendering op eenvoudige manier met elkaar te verbinden.

Realtime vs. fotorealistisch

Realtime visualisatietools zijn tegenwoordig vaak kritische tools voor (architectonische) ontwerpbureaus, omdat ze snel, gemakkelijk en kostenefficiënt in gebruik zijn. Bovendien zijn deze tools vaak gefocust op het verbeteren en communiceren van jouw ontwerp. Maar als hiervan een fotorealistische impressie gevraagd wordt, loop je al snel vast.

Zodra jouw ontwerp of visualisatie klaar is en jij jouw werk overdraagt aan een visualisatieprofessional, start er vaak weer een compleet nieuwe workflow. De ontwerpscène wordt meer dan eens vanaf de grond opnieuw opgebouwd met de hoop dat alle ontwerpintenties behouden blijven. In de praktijk blijkt echter dat het ontwerp en de visualisatie zelden op elkaar afgestemd zijn. Simpelweg omdat dit te veel moeite kost.

Er is dus een kloof tussen realtime ontwerp en fotorealistische visualisatie.

Naadloos van Enscape naar V-Ray

Met de Chaos Bridge is deze kloof echter verleden tijd. Voor het eerst kunnen architecten, ontwerpers en 3D-artiesten in een naadloze workflow gebruikmaken van enerzijds snelle, realtime visualisatie en anderzijds levensechte, fotorealistische rendering.

Hoe dan? Heel simpel! De realtime visualisatietool Enscape is sinds enige tijd in staat .vrscene-bestanden te exporteren die in vrijwel alle plugins van V-Ray naadloos ingelezen kunnen worden. V-Ray herkent automatisch alle Enscape context, zoals geometrie, texturen, materialen en lampen. Zo pomp je dus eenvoudig al je ontwerpdata vanuit SketchUp, Rhino, Revit, VectorWorks of ArchiCAD (de CAD-applicaties waarop Enscape beschikbaar is) over naar een professionele renderworkflow zonder dat deze data verloren gaat in de transitie.

Hierdoor kan de visualisatieprofessional verdergaan met waar jij gebleven was, het verfijnen van je ontwerp. Maar dan nu met natuurkundig correcte belichting, een levensechte materiaal-lichtinteractie en een breed scala aan objecten om de visualisatie rijkelijk aan te kleden.

Sla de brug van realtime naar fotorealisme

Zoals je in bovenstaande video ziet, is er nu dus een brug geslagen tussen realtime en fotorealisme en is deze kloof niet meer onoverbrugbaar. Er zijn geen doodlopende eindes meer en er hoeft niet meer opnieuw begonnen te worden. De Chaos Bridge tussen Enscape en V-Ray zorgt ervoor data naadloos wordt uitgewisseld tussen de ontwerper en de visualisatieproffessional. Hierdoor blijven ontwerpintenties behouden en hoeven er niet opnieuw ontwerpbeslissingen gemaakt te worden, omdat deze allemaal uit het initiële ontwerp uit te lezen zijn!

Sla ook de brug tussen realtime en fotorealisme! Probeer Enscape 14 dagen gratis en schakel daarna over naar de 30-daagse proefperiode van Chaos V-Ray.

Overtuigd? Schaf de software dan aan via jouw wederverkoper!


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.