fbpx

Sneak Preview SU Podium V3

De beta van SU Podium V3 zit er aan te komen, aangezien de ontwikkelaars de laatste maanden er hard aan hebben gewerkt. Alle SU Podium V2 gebruikers krijgen dan ook de kans om binnenkort de beta versie te mogen testen. In deze Sneak Preview kunt u alvast drie van de vele nieuwe features bekijken.

Geavanceerde Materialen

In SU Podium V3 heeft u in de dialoogbox voor materialen meer mogelijkheden voor het afwerken van metaaltexturen, waardoor het gemakkelijker voor u wordt om zeer realistische metalen in uw gerenderdeafbeelding te genereren.

Voor niet-metalen materialen is de reflectiekleur vaak hetzelfde als de kleur van het licht. Metalen oppervlakken zijn wat dat betreft anders en reflecteren juist vaak de kleur van het materiaal zelf. Zoals bijvoorbeeld de afbeelding hiernaast, waar u een bronzen afwerking ziet.

In de vernieuwde dialoogbox heeft u keuze uit verschillende soorten afwerking, zoals bv. metaal, glas en basis.

Podium Image Editor

De Podium Image Editor of PIE is een simpele 2D fotobewerker, welke direct vanuit de Podium Render Manager (OOPR) opgeroepen kan worden of via het uitrolmenu Tools. Deze editor is gemaakt zodat u snel afbeeldingen kunt (na)bewerken zonder daarvoor bijvoorbeeld Photoshop te hoeven openen. Er zijn vele opties om de renderkwaliteit van de afbeeldingen te verhogen. De RGB sliders zijn een accurate en intuïtieve manier om meer licht toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld ook zelf uw eigen achtergrond toevoegen aan uw render in de PIE.

Preset Editor

Podium Preset Editor of PPE is een applicatie die gebundeld wordt met SU Podium V3 om Podium renderinstellingen te creëren en modificeren. Het heeft een interface compleet met richtlijnen en bedieningsknoppen. In SU Podium V2 dient u dat nog via een tekstverwerker aan te passen, maar dat is vaak alleen weggelegd voor mensen die scripts kunnen schrijven.

De PPE gebruikersinterface biedt gebruikers de volledige kracht van de Podium V3 render engine te gebruiken en instellingen te finetunen voor specifieke scenes. Bijvoorbeeld wanneer u vlekken in uw scene ziet, bent u met de PPE in staat om uw eigen instelling te maken zodat deze vlekken verdwijnen. Ondersteuning wordt hierbij aangeboden om de gebruiker te helpen met de verschillende parameters. De PPE stelt u dus in staat om vanuit het niets voorinstellingen te creëren of bestaande instellingen te gebruiken als sjabloon.

Klik hier voor meer informatie over SU Podium.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu