fbpx
Thea for SketchUp v3.5 beschikbaar

Thea for SketchUp v3.5 beschikbaar

Een nieuwe versie van Thea for SketchUp (versie 3.5) is vanaf heden verkrijgbaar als download! De upgrade voor deze hoogwaardige renderplugin voor SketchUp bevat de volgende verbeteringen:

 • UV Randomizer
  UV Randomizer is een extra optie in het coördinaten paneel, wat helpt bij het verhelpen van ongewenste patroonherhaling. Dit voegt willekeur toe aan het materiaal voor alle exemplaren die hetzelfde type materiaal gebruiken. Een goed voorbeeld is de parketvloer in het volgende voorbeeld.


   
 • Bitmap Randomizer
  Om de UV Randomizer nog krachtiger te maken, introduceert Thea ook de Bitmap Randomizer optie geïntroduceerd. Bitmap Randomizer geeft een extra manier om variatie in uw scènes aan te brengen. U kunt meerdere bitmaps aan een kanaal toewijzen, die dan willekeurig worden toegepast op exemplaren die hetzelfde materiaal gebruiken. Één extra optie bij de Bitmap Randomizer is dat de waarschijnlijkheid van iedere textuur kan worden ingesteld. Zoals men zou verwachten is de Bitmap Randomizer niet beperkt tot afbeeldingen; ook procedurele texturen kunnen worden gebruikt. Tenslotte kan de Bitmap Randomizer worden gecombineerd met de UV Randomizer om met weinig moeite slimme materialen te creëren.
   
 • Random Glints (glimmers)
  Met de toevoeging van Random Glints is het gemakkelijker dan ooit om glinsterende oppervlakken te maken waar kleine spiegelende vlokken in zitten die op het licht reageren. Hoewel dit effect al bereikt kan worden met behulp van normal maps, is de nieuwe feature goed geïntegreerd in de materiaal-instellings-workflow en kan deze met een enkele klik geactiveerd worden.


   
 • Ondersteuning van Substance 3D Materialen
  In versie 3.5 van Thea Render is geïntegreerde ondersteuning van Substance Materialen toegevoegd. Er is geen noodzaak meer om Substance Materialen te converteren naar Thea-materialen, aangezien .sbsar bestanden nu rechtstreeks in de Thea Materialen-Editor kunnen worden geopend. Hier kunnen dan de Substance 3D parameters direct bewerkt worden.
   
 • Global Coordinates
  Global Coordinates is een workflowverbetering die het omgaan met coördinaten eenvoudiger maakt. Global Coordinates zorgt ervoor dat de verschillende bitmaps van een materiaal niet meer één voor één hoeven worden aangepast, maar u kunt ze allemaal tegelijk aanpassen.


   
 • Meer updates
  • SketchUp 2022 ondersteuning (op macOS nog geen M1 ondersteuning)
  • Intel Open Image Ruisverwijderaar geactualiseerd naar versie 1.4.1 met verbeterd detailbehoud
  • Nieuw ontwerp van de Material Editor
  • Slimme synchronisatie van coördinaten (Helpt bij het aanpassen van alleen coördinaten in texturen die dezelfde waarden gebruiken in het hele materiaal.)
  • Puntlicht Intersectie (Maakt puntlichtbronnen zichtbaar wanneer Soft Radius actief is en versnelt het uitrekenen van Caustics van hoog-reflectieve materialen.)

Verkrijgbaarheid

Als u nieuw bent met Thea for SketchUp, dan kunt u uw demoversie hier aanvragen. Heeft u reeds een geldige huurlicentie voor Thea for SketchUp, download dan hier de volledige versie om kosteloos de laatste versie van Thea for SketchUp te verkrijgen.

Kopen / Upgraden

Als u overtuigd bent van de mogelijkheden van Thea for SketchUp, dan kunt u uw huurlicentie voor de render plugin via één van onze toegewijde resellers aanschaffen.

Veel Renderplezier!


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.