fbpx
  • +31(0)344 577 884
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Documenten maken in LayOut

LayOut zit boordevol tools en functies om u te helpen bij het maken van hoogwaardige documenten en presentaties van uw SketchUp modellen.

Om uw document een visuele aantrekkingskracht te geven en elementen op elke pagina te organiseren, kunt u lijnen en vormen tekenen met behulp van vormhulpmiddelen die op dezelfde, maar niet precies dezelfde manier werken als de tekenhulpmiddelen van SketchUp. Het belangrijkste verschil is dat u in SketchUp in drie dimensies tekent, terwijl u in LayOut slechts in twee dimensies tekent.

Wanneer u een kleur wilt selecteren voor een lijn, vorm of ander element, dan geeft de kleurenkiezer van LayOut u verschillende manieren om een kleur te selecteren, waaronder een kleurenwiel en RGB of HSB schuifregelaars. Het kiezen van kleuren verklaart alle manieren waarop u kleur kunt selecteren in de kleurenkiezer van LayOut.

Met LayOut kunt u alle basisbewerkingen uitvoeren, zoals kopiëren, plakken, wissen en meer. U hebt ook verschillende manieren om uw presentatie te bekijken en alle pagina's in een LayOut document te beheren en te navigeren.

Tip: Een van de krachtigste eigenschappen van LayOut is de mogelijkheid om SketchUp modellen in een document in te voegen. LayOut stelt u in staat om rond het model te navigeren of te schuiven om te veranderen hoe uw model er in het document uitziet. Nog beter, als u updates van uw model in SketchUp moet maken, stelt LayOut u in staat om de modelreferenties bij te werken zodat uw LayOut document uw modelupdates weerspiegelt - zonder dat u extra werk hoeft te doen!

Naast de SketchUp modellen, kunt u ook afbeeldingen invoegen, zoals een bedrijfslogo of andere branding.

Tekst legt vaak de nadruk op belangrijke informatie die u wilt dat uw publiek uit een document haalt. In LayOut kunt u met behulp van soortgelijke hulpmiddelen als in SketchUp tekst, labels en afmetingen toevoegen.

Om elementen in uw document te organiseren, kunt u met LayOut entiteiten verplaatsen, ordenen en schalen. U kunt ook entiteiten of afzonderlijke elementen groeperen op verschillende lagen.

LayOut heeft verschillende functies waarmee u instellingen en inhoud die u herhaaldelijk gebruikt kunt hergebruiken. Met stijlen kunt u met één klik instellingen opslaan en toepassen op elementen. Met Scrapbooks kunt u elementen, zoals een specifieke pijlstijl die u consequent wilt gebruiken in alle presentaties, op één handige plaats opslaan. Sjablonen slaan documentinstellingen, titels of andere elementen op die u in veel of al uw presentaties gebruikt.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu