fbpx
SketchUp is 20 jaar geworden!

Renovatie eilandbrug door Stichting AAP

Stichting AAP is al jaren een trouwe gebruiker van SketchUp Pro en heeft hiermee vele projecten voor dierenverblijven en bijbehorende oplossingen afgerond. In deze use case vertelt Jan Beeke - voorman Technische Dienst - hoe hij en zijn team recent SketchUp en LayOut succesvol hebben ingezet voor de renovatie van een eilandbrug en het ontwerpen van een dierenvangkooi.

De Brug

“Als de apen geestelijk en lichamelijk weer zo goed mogelijk in orde zijn, worden ze in groepen samengevoegd. Om ruimte te maken voor andere dieren in nood, zoekt AAP voor de gevormde groepen een permanente plek bij herplaatspartners; Goede dierentuinen en parken door heel Europa en zelfs daarbuiten. Tot het zover is, kunnen ze op de Apeneilanden terecht. De Apeneilanden zijn, zoals de naam al zegt, vier royale eilanden waarop meerdere verblijven zijn gerealiseerd. De buitenverblijven zijn groen, ruim en voorzien van allerlei klimtoestellen. Genoeg te beleven dus!”

De oude brug

De oude brug

“De Apeneilanden zijn daarom niet alleen een tussenstation voor groepen die in afwachting zijn van herplaatsing, maar worden ook gebruikt voor groepen waar moeilijk een nieuw onderkomen voor gevonden kan worden. Hier is voldoende ruimte om apen langdurig te kunnen huisvesten.”

“Om op deze apeneilanden te komen moet je over een houten brug welke aan vervanging toe is. We hebben zelf het ontwerp voor de nieuwe brug getekend en de aanvullende informatie erbij geplaatst. Dit is de tekening zoals deze wordt aangeboden aan de Gemeente Almere, voor de vergunningsaanvraag. Het fijne voor ons is dat we door dit zelf te tekenen veel kosten kunnen besparen en snel kunnen werken. Omdat we zelf ontwerpen in SketchUp, kunnen we eenvoudig aan het ontwerp ‘sleutelen’. Omdat SketchUp eenvoudig in gebruik is, is het ook voor ons, ondanks dat we niet elke dag tekenen, een prima te gebruiken programma!”

De oude brug

Dit is de tekening zoals deze wordt aangeboden aan de Gemeente Almere, voor de vergunningsaanvraag

Eilanden Vangkooi

“Een van de eerste ontwerpen die we met Sketchup hebben gedaan is het tekenen en doorontwerpen van een vangkooi, welke nodig is als de dieren een jaarlijkse medische check krijgen of ergens tegen ingeënt dienen te worden. Natuurlijk worden de groepen ook verplaatst en uiteindelijk weer uitgeplaatst naar een zo natuurlijk mogelijke omgeving.”

“Deze vangkooi helpt daarbij. Omdat deze zeer nauwkeurig geconstrueerd dient te worden, ook door partnerorganisaties in het buitenland, wilden we er een tekening van hebben die deze details weergeeft. Enerzijds wilden we een 3D overzicht hebben voor de dierverzorging zodat ze kunnen meedenken over het ontwerp. Anderzijds wilden we voor onze metaalafdeling graag op een zo eenvoudig mogelijke manier 2D aanzichten hebben zodat de constructeur/lasser ermee overweg kan.”

“In het verleden werden zaken zoals deze gemaakt en daarna uitgeprobeerd. De dierverzorging krijgt nu voordat we ook maar iets gaan maken 3D pdf-tekeningen en een video animatie van het gevraagde product. Pas als alles akkoord is op de tekentafel gaat het naar de metaalwerkplaats voor montage.”

Dit is de tekening van de kooi in LayOut

Dit is de tekening van de kooi in LayOut

“Doordat we nu in SketchUp een prima eenvoudig te gebruiken, maar professioneel tekenprogramma hebben gevonden, besparen we veel tijd en dubbel werk achteraf.” 


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu