fbpx
SketchUp is 20 jaar geworden!

SketchUp is 20 jaar geworden!

Het immens populaire SketchUp is 20 jaar geworden en we moeten toegeven: '20 jaar worden zag er nooit zo goed uit!'

Hoe SketchUp een van de meest veelzijdige 3D-toepassingen is geworden

  • 1999 - Architect ingenieur Brad Schell benaderde softwareontwikkelaar Joe Esch met zijn ideeën voor een progressief 3D-modelleerpakket. In die tijd was CAD-software moeilijk te leren, maar de noodzaak om 3D-modellering voor iedereen toegankelijk te maken was duidelijk. Gelukkig was Esch op zoek naar een nieuw bedrijfsidee, dus de ontwikkeling van eSketch (de basis van SketchUp) begon!
  • 24 Augustus 2000 - @Last Software lanceerde de eerste versie van SketchUp en het werd direct uitgeroepen tot een van de beste nieuwe producten op de A/E/C Systems Fall Show. SketchUp bleef groeien en de diversiteit aan mensen die de software gebruikten was indrukwekkend: architectuur, interieurontwerp, ontwikkeling van games, film en toneel, GIS, bouw, landschapsarchitectuur, mechanisch ontwerp - iedereen die de behoefte had om in 3D te tekenen, begon met SketchUp!
  • April 2006 - Google neemt @Last Software over, waardoor het bereik en de middelen van het SketchUp product onmiddellijk toenamen. Met SketchUp versie 6, 7 en 8 heeft SketchUp veel upgrades ontvangen, waaronder de integratie van geo-locatie modellering met Google Earth, het 3D Warehouse en LayOut!
  • 2012 - Trimble Navigation (nu Trimble Inc.) neemt SketchUp over! De rol was duidelijk voor SketchUp: Wees de modelleeroplossing vanaf kantoor tot aan het werkveld om zo de hele levenscyclus van het gebouw te dienen. Daarom zijn de mogelijkheden van de software enorm uitgebreid, waaronder het Extension Warehouse, de overname van Sefaira voor energiemodellering en daglichtanalyse, integratie met Trimble Connect, SketchUp Web toegankelijk via een browser en SketchUp Viewer voor desktop, mobiel, virtual reality en augmented reality!

En nu, hier zijn we dan in 2020! SketchUp is inmiddels 20 jaar oud, maar is nog steeds in ontwikkeling met laatst nog de nieuwste release, inclusief PreDesign om klimaatinzichten goed te kunnen incalculeren in de eerste concepten. Zoals u hierboven kunt lezen, heeft SketchUp reeds zoveel mooie hoofdstukken in zijn leven gehad en daarom zijn wij er ook trots op dat we daar al sinds de begindagen deel van mogen uitmaken! Eén ding is echter hetzelfde gebleven: de creaties en inspiratie van de gebruikersgemeenschap. Het is nog steeds de beste 3D modelleeroplossing voor veel van onze klanten, verdeeld over uiteenlopende branches, en daarom is het nog steeds 3D voor iedereen!.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.