• +31(0)344 577 884
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hoe interieurontwerpprojecten te winnen met SketchUp

Hoe interieurontwerpprojecten te winnen met SketchUp

Voor een nieuw project pitchen is één van de spannendste onderdelen van het ontwerpproces. De creativiteit moet de vrije loop gaan, maar deadlines staan voor de deur. Je wilt snel ideeën uit je hoofd krijgen en ze omzetten in winnende resultaten die je klant, baas of team zullen verbazen.

Benut de volledige kracht van een SketchUp Pro-abonnement in elke fase van uw creatieve proces om snel impactvolle concepten te leveren. Bekijk live hoe SketchUp dit doet door aan te melden voor het komende webinar (en blijf lezen voor een voorproefje!)

In deel 1 van deze serie leren we je hoe je vanaf nul kunt beginnen en met gemak ontwerpopties kunt maken. In deel 2 leer je hoe je die ontwerpen het beste kunt presenteren, waardoor jouw publiek verbluft achterblijft. De gebruikte voorbeelden zijn gericht op het interieurontwerp, maar maak je geen zorgen, deze concepten kunnen worden toegepast in bijna elke branche!

Start met een 2D-schets, plattegrond of foto in SketchUp Pro

Er zijn een paar verschillende manieren om uw project vanaf het begin in SketchUp te brengen. Wees niet bang om te gebruiken wat je hebt, afhankelijk van het project, of het nu een schets, een foto of een 2D-plan is:
  1. Werken vanuit een handgetekende schets? Importeer de handtekening als een afbeelding en begin met overtrekken met het lijngereedschap om een plattegrond te maken. Dit is een gemakkelijke (en dus populaire) manier om een plattegrond in SketchUp te brengen.
  2. Heb je plattegronden? Importeer een plattegrond in CAD, afbeelding of PDF. Teken de omtrek van jouw project door te schalen en te tekenen vanuit het plan als referentie.

Zet de omtrek om in 3D

Als je eenmaal een omtrek hebt, ben je klaar om buitenmuren te tekenen. Deze workflow benadrukt hoe je geïmporteerde CAD-geometrie als jouw startpunt kunt gebruiken.

Maak meerdere ontwerpopties met 3D Warehouse

Het is tijd om jouw ruimte tot leven te brengen. Pas kleuren en texturen toe met materialen om details en realisme aan uw modellen toe te voegen. Visualiseer jouw ontwerpideeën snel door echte producten uit 3D Warehouse te importeren.

Met SketchUp kun je snel door configuraties werken en voortbouwen op degene die je leuk vindt. Pronk met opties voor meubels of voeg verschillende soorten groen toe om de ruimte op te fleuren en jouw ontwerp wat persoonlijkheid te geven.

De sleutel tot het presenteren en organiseren van ontwerpopties voor jouw projecten in SketchUp is het gebruik van lagen en scenes. Met lagen kun je jouw model ordenen en met scenes kun je ontwerpen eenvoudig presenteren door lagen, objecten, stijlen en meer aan te passen!

Sla uw project op in Trimble Connect

Nu je je ontwerpopties bij de hand hebt, is het tijd om je project in de cloud op te slaan. Trimble Connect bied je onbeperkte cloudopslag met volledige versiebeheer. Het beste gedeelte? Het is opgenomen in een SketchUp Pro Subscription.

Onderdeel van een ontwerpteam?
Samenwerken is een beetje eenvoudiger geworden met Trimble Connect. Stel dat jij werkt aan het interieurontwerp terwijl een ander teamlid aan het MEP-ontwerp werkt.

Je kunt vanuit Trimble Connect een referentiemodel in SketchUp importeren. Je kunt het model niet wijzigen, maar je kunt het als context gebruiken om het project gemakkelijker te coördineren. Dit is handig als je een team van ontwerpers op verschillende gebieden hebt.

Nodig andere mensen uit voor uw project, maak groepen met verschillende machtigingen om te bepalen tot welke bestanden leden toegang hebben. Je kunt ook versiebeheer gebruiken om de projectgeschiedenis en voortgang bij te houden.

Je werkt solo?
Telkens wanneer je een kopie van jouw ontwerpbestand uploadt, houdt Trimble Connect de versies bij. Gebruik versiebeheer om verschillende iteraties van jouw model te beheren en deel deze als ontwerpopties met jouw klant. Wijs taken toe en werk snel via klantfeedback, allemaal binnen Trimble Connect.

Meld u aan voor een stapsgewijze demo van deze workflow in het SketchUp webinar op 11 december, 17.00 uur.

Houd deze blog sectie goed in de gaten voor deel 2 van dit artikel voor praktische tips voor het presenteren van jouw ontwerp.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu