• +31(0)344 577 884
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Praktijkverhaal: Bizniz Video

Praktijkverhaal: Bizniz Video

Jan van Uffelen (69) van Van Uffelen Multimedia (Biznizvideo.nl) is een specialist in multimedia. Naast (lucht)fotografie en videoproductie is hij een fervent gebruiker van SketchUp Pro en diverse Extensions voor het maken van 3D visualisaties.

In dit artikel legt Jan kort uit wat zijn workflow is voor het creëren van zijn visuals, in dit geval een 3D render van een Volvo XC60. Voor het 3D modelleren van de geometrie gebruikt hij enkel SketchUp Pro met diverse aanvullende Extensions. “Om de belangrijkste te noemen: Fredo6 Collection, Curviloft, 2DXY Slick Moves, Soap Bubble, Extrusion Tools, Extude Edges, Repaint en BZ Tools.”, aldus Van Uffelen.

Bij het modelleren probeer ik niet te grote vlakken in één keer te tekenen. Zo verdeel ik het autoportier bijvoorbeeld in 3 segmenten en de motorkap in 5 segmenten. Als ik de auto vervolgens compleet in 3D gemodelleerd heb, gebruik in SU Podium voor het creëren van mijn fotorealistische render.”

“Wat ik dan doe, is een groene ronde koker om het 3D model plaatsen, zodat ik meer controle heb over de juiste belichting. Soms gebruik ik een witte streep voor een speciaal effect. Vervolgens geef ik het plaatwerk in SU Podium een reflectie van 6%.”

“Het groene zie je dan iets terug in de render, maar dat geeft mij de mogelijkheid om in mijn keysoftware de omgeving van de achtergrond erin terug te laten komen. Zo zie je bijvoorbeeld het grind uit de foto in het plaatwerk van de auto terugkomen. Hiervoor gebruik ik FXhome PhotoKey 4 Pro, dat is echt een wonderprogramma. Als laatste fine tune ik dan nog het een en ander met CorelDraw.”

“Het blijft leuk werk om te doen, maar het is ook ontzettend tijdrovend. Aan de andere kant krijg je ook altijd wel leuke reacties er op. Als ik de render van de Volvo naar anderen stuur, dan zien ze niet direct dat de voorste Volvo nep is. Als je dan gaat inzoomen op de details zie je het wel, maar de eerste oogopslag lijkt toch redelijk echt. Voor mij blijft het SketchUp en geen SketchDown.” sluit Van Uffelen af.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu