fbpx
SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion
SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion

SketchUp met Generatieve AI: Realiseer je visie nog sneller met Diffusion

Het visualiseren van jouw creatieve visie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de nieuwste release van Trimble, SketchUp DiffusionLABS, kun je de revolutionaire kracht van AI binnen SketchUp benutten om binnen enkele seconden gerenderde afbeeldingen te maken. De toekomst is hier, en dat is een creatievere, capabelere versie van jezelf!

Genereer snel conceptuele renderingen van zelfs een basis 3D-model met SketchUp Diffusion.

Tijdens je dagelijkse werkzaamheden is het waarschijnlijk nodig om je ideeën snel en duidelijk over te brengen. Met schijnbaar oneindig veel ontwerpmogelijkheden moeten we een balans vinden tussen de tijd die je besteedt aan het ontwerpen en de tijd die je besteedt aan het maken van representatieve visuals die je beste en meest creatieve oplossingen laten zien.

Gelukkig kan AI je hierbij aanzienlijk ondersteunen. Hoe? Dat leggen we graag uit:

SketchUp + AI

AI heeft het vermogen om je creatieve capaciteit uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te benutten. Bij Trimble zetten ze zich in om innovatie te stimuleren en AI toegankelijk te maken, vooral waar het werk op een positieve manier kan worden beïnvloed.

Hoewel AI zelf niet echt een creatieve visie heeft, kan het je wel helpen om die van jou scherp te stellen. Met de gloednieuwe Diffusion van #SketchUpLabs wordt het genereren van afbeeldingen in SketchUp een fluitje van een cent. Het is een gebruiksvriendelijke generatieve AI die een frisse wind brengt in je creatieve proces en je ontwerpverhaal een behoorlijke boost geeft

Breng je visie in beeld

Kies uit acht vooraf ingestelde stijlen om de esthetiek van je gegenereerde afbeeldingen te bepalen.

Als je het kunt beschrijven, kun je het nu ook visualiseren in SketchUp. Met een eenvoudige tekstopdracht en een basismodel kun je fotorealistische of gestileerde afbeeldingen genereren om jouw specifieke idee te visualiseren.

In plaats van te zwoegen om iets te vinden dat enigszins lijkt op wat je in gedachten hebt en klanten te overtuigen dat jouw idee 'net iets anders' is, kun je nu jouw unieke creatie nauwkeuriger vastleggen.

Ga snel van conceptschets naar gerenderde ontwerpmogelijkheden.

Even snel tussendoor: begin gewoon met de vormgeving die je in gedachten hebt door een van de vooraf ingestelde stijlen van Diffusion te kiezen.

Overwin creatieve blokkades

Instellingsschuifregelaars stellen je in staat om je afbeeldingsoutput nauwkeurig af te stemmen. Behoud de geometrie van je model of geef meer kracht aan je tekstopdrachten.

Ben je inspiratieloos of heb je gewoon de behoefte om meer mogelijkheden te verkennen? Typ dan gewoon een korte omschrijving van de afbeelding die je voor ogen hebt, leun achterover, laat AI de rest doen en laat je verrassen door de nieuwe concepten die worden voorgesteld.

Instellingsschuifregelaars stellen je in staat te bepalen hoeveel invloed jouw aanwijzingen hebben en hoe strikt jouw model wordt nageleefd in gegenereerde afbeeldingen.

Stel, je hebt bijvoorbeeld een eenvoudig massa-model en je wilt wat concepten genereren voor de vorm en afwerking van het project. Beschrijf dan gewoon hoe je wilt dat het gebouw eruit ziet met een tekstopdracht en probeer dan te spelen met de instellingsschuifregelaars. Als je "prompt influence" verhoogt en "respect model geometry" verlaagt, volg je je tekstbeschrijving nauwkeurig, maar geef je je model een twist in de gegenereerde afbeeldingen. Zo ontdek je misschien nieuwe elementen die je inspireren tot een totaal nieuwe richting.

Deze instellingen werken ook andersom. Als je al wat verder bent met je model en je wilt aspecten zoals context, belichting en materialen verkennen, zet dan "respect model geometry" hoger om afbeeldingen te produceren die jouw exacte model tonen met de afwerkingen en context die jij aangeeft.

Snelle tip: je kan meteen naar de tekstprompt gaan om jouw ideeën te zien verschijnen voordat je zelfs maar iets hebt gemodelleerd.

Zoek afstemming in een vroeg stadium

Voeg uw gegenereerde afbeelding als een overlay toe aan uw SketchUp model met Add Scene.

Verken snel verschillende mogelijkheden en maak betere beslissingen met de kracht van 3D-modellering, ideeën genereren, snelle visualisatie en samenwerkingstools, allemaal binnen handbereik in SketchUp.

Wanneer je klaar bent om jouw eerste voorstellen te delen met je klant, opdrachtgever of medewerker, gebruik dan "Add Scene" om je beelden op te slaan als een overlay in de SketchUp Viewport. Eenvoudig te navigeren scènes helpen jou om klanten en medewerkers direct naar de kern van jouw ontwerp te brengen.

Behoud creatieve controle

Combineer de Markeringmodus op de iPad met Diffusion om in enkele seconden van schets naar fotorealistisch concept te gaan.

AI wordt beschouwd als een tool voor idee-ontwikkeling en als een assistent bij productie, maar de visie blijft nog steeds jouw domein. Uiteindelijk wordt de invoer bepaald door een willekeurige combinatie van het model, markeringen op de iPad en tekstopdrachten. De output wordt bepaald door het selecteren van de meest geschikte stijlen en instellingen en uiteindelijk bepaal jij hoe de resultaten worden gedeeld of gebruikt.

Verfijn de opdracht om een idee verder te ontwikkelen, sla de afbeelding op als een Scène om eroverheen te modelleren of te schetsen, of deel de afbeeldingen om een samenwerking op gang te brengen. Diffusion bevindt zich op het kruispunt van creatieve vrijheid en uitgebreide productiviteit.

Verhoog je creatieve mogelijkheden

Ga aan de slag met Diffusion om je mogelijkheden uit te breiden en je creatieve capaciteit te vergroten, terwijl je tegelijkertijd tijd bespaart. Bereid je voor om geïnspireerd te raken en je klanten te verrassen met hoe snel je helderheid en overeenstemming kunt bereiken.

Klaar om Diffusion uit te proberen? Je vindt Diffusion on Desktop in het Extension Warehouse. Het is als native tool beschikbaar in de nieuwste versies van SketchUp voor iPad en Web.

Diffusion wordt uitgebracht als onderdeel van het SketchUp Labs-programma. Het is gratis beschikbaar voor actieve Go-, Pro- of Studio-abonnees voor een beperkte tijd* en met een gratis proefperiode.

Deel je mening

Heb je indrukwekkende, onverwachte of verrassende resultaten? Deel dan hoe je Diffusion hebt gebruikt en wat je hebt gemaakt met de SketchUp Community of op social media met de hashtag #SketchUpLabs.

______________________________________

*Generatieve AI vereist aanzienlijke rekenkracht. Tijdens het gebruik van Diffusion in Labs worden abonnees niet onderworpen aan extra kosten. Toekomstige prijswijzigingen zullen ten minste 30 dagen van tevoren worden aangekondigd.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.