fbpx

SketchUp Pro 2016: Verbonden & Intuïtief

SketchUp Pro 2016 is vanaf heden leverbaar! Met de verbeterde cloud-opties en diverse verbeteringen aan tools is het nu nog intuïtiever dan dat het al was.

sup2016

SketchUp Pro: Verbonden

 • Compatibel met Mac OS X El Capitan en Windows 10.
 • Trimble Connect is nu geïntegreerd in SketchUp Pro 2016. Connect is Trimble's platform om ontwerp- en bouwprojecten te kunnen opslaan en synchroniseren, er aan te kunnen refereren, deze te delen met anderen en er samen aan te werken. Trimble Connect is direct vanuit het File menu beschikbaar en geeft gebruikers met een gratis account de mogelijkheid om SKP bestanden te uploaden, downloaden en bewerken vanuit de projectfolders (tot 1 project).
 • SketchUp Pro 2016 geeft de gebruiker de mogelijkheid om 3D Warehouse modellen opnieuw te laden. Elke kopie die in het model is gebruikt wordt dan herladen, waardoor het een zeer handige manier is om te werken met proxy objecten, of wanneer er per ongeluk iets kapot gaat.
 • Zeg maar vaarwel tegen missende referenties! Met deze release zijn alle referentie-objecten in LayOut webvriendelijk. Dit betekent dat LayOut bestanden kunnen refereren aan en worden bijgewerkt met bestanden die gedeeld worden via diensten als Dropbox, Google Drive en Trimble Connect Sync. LayOut zal de gebruiker notificeren wanneer er een update beschikbaar is voor de webreferentie.
 • Met de LayOut API kunnen ontwikkelaars plugins bouwen om de creatie en bewerking van .layout files vanuit SketchUp te automatiseren.

SketchUp Pro: Simpel, Intuïtief, Precies Goed

 • SketchUp Pro 2016 biedt vloeiendere inferenties. Deze verbetering is eigenlijk een hele reeks van slimme aanpassingen aan inferenties en vergrendelingen, inclusief inferenties zonder specifieke as, uitgebreide vergrendeling met de pijltjestoetsen, extra inferenties bij bogen en cirkels, een flexibelere assentool en inferenties met verborgen doorsnedes.
 • SketchUp heeft nu tabs, wat betekent dat de gebruiker dialogboxen kan groeperen en onderverdelen in zelf aan te maken tabjes (alleen Windows).
 • SketchUp 2016 bevat een vernieuwde materiaalbibliotheek met 40 nieuwe, betere en eigentijdse texturen en compleet nieuwe categorieën.
 • LayOut heeft nu een nieuwe manier voor kleine maatvoeringen om er voor te zorgen dat tekst niet kan interfereren met pijlen of lijnen.
 • LayOut heeft ook een verbeterd lagensysteem, inclusief groepen verdeeld over meerdere lagen, handhaving van lagen tijdens kopiëren / plakken, een ‘Move to layer’ commando, differentiatie tussen gedeelde en niet-gedeelde lagen en zichtbaarheid van lagen op nieuwe pagina.

Overige Verbeteringen

 • Hoge resolutie iconen, cursors en graphics voor een nettere uitstraling en grotere, scherpe weergave op hoge resolutie schermen;
 • Veiligheidssysteem om gebruikers te laten bepalen welke extensies er geladen worden:
  • Off: SketchUp laadt alle extensies;
  • Approve Mode: gebruikers zullen gevraagd worden niet-gertificeerde extensies te laden;
  • Secure Mode: alleen gecertificeerde extensies worden geladen.
 • Geoptimaliseerde PDF export vanuit LayOut met tot 10x kleinere documenten;
 • Verbeterde SketchUp C API met meer dan 100 nieuwe klasses en functies.

Upgraden

Gebruikers met een geldige Maintenance Iedereen die SketchUp Pro 2015 heeft met een geldige Maintenance, heeft recht op een gratis upgrade naar SketchUp Pro 2016! Neem contact op met uw reseller voor het verkrijgen van uw nieuwe licentie.

Let op! Vanaf 60 dagen na de (automatische) upgrade kan de oude licentie niet meer geactiveerd worden op een ander systeem.

Gebruikers van oudere versies van SketchUp Pro en / of met een Maintenance Gebruikers met een oudere versie van SketchUp Pro en / of met een verlopen Maintenance kunnen ook gewoon upgraden. Zij betalen dan wel een extra reparatievergoeding bovenop het bedrag van de Maintenance, de zogenaamde Reinstatement Fee. Klik hier voor de actuele prijzen.

Let op! Vanaf 60 dagen na de (automatische) upgrade kan de oude licentie niet meer geactiveerd worden op een ander systeem.

Prijzen

Klik hier voor de actuele prijzen.

Meer Info

Klik hier voor het aanschaffen van SketchUp Pro 2016 en Maintenance.
Klik hier om de gratis SketchUp Pro 2016 demo te downloaden.
Klik hier om alles te lezen over SketchUp Pro 2016.
Klik hier voor de meest gestelde upgrade vragen.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu