fbpx
Nieuw in SketchUp Pro 2024
Image

Ambient Occlusion

Een nieuwe stijlinstelling die visueel de nadruk legt op hoeken en randen, waardoor de waargenomen diepte en het realisme in de interface van SketchUp toenemen.

Trimble Connect Integratie

Trimble Connect is nu een native integratie binnen de desktop applicatie. Je hebt vrijwel direct toegang tot jouw in de cloud opgeslagen bestanden. Bij het opslaan van je bestanden blijft de voortgang behouden en wordt de versiegeschiedenis van het bestand bijgewerkt in Trimble Connect.

Link delen

Deel eenvoudig view-only modellen met je collega's en klanten. De ontvanger hoeft de software niet geïnstalleerd te hebben. De link opent zich in de browser.

Grondmesh in Scan Essentials (alleen Studio)

Zet snel en efficiënt een terreinpuntenwolk om in een nauwkeurige, op vier vlakken gebaseerde, grondmesh met een gekozen resolutie.

De Ground Mesh tool haalt automatisch terreininformatie uit een volledige, gesegmenteerde of geclassificeerde puntenwolk. Je kunt hierbij kiezen uit de opties Fit Cloud, Rectangular en Bounded.

Locatie toevoegen

Vereenvoudig het toevoegen van terrein aan je model. Pas de dichtheid van contouren en vlakvulling aan je behoeften aan met een schuifregelaar. Kies lage dichtheid voor lichtere, snellere bestanden en hogere dichtheid voor meer gedetailleerd en precies terrein.

Nieuwe grafische engine voor SketchUp

Ervaar aanzienlijke verbeteringen in de snelheid van het hertekenen en het laden van modellen bij het draaien, zoomen en pannen. Je hebt de optie om de nieuwe engine aan of uit te zetten op basis van je hardware en systeem.

Nieuwe grafische engine voor LayOut (LABS)
De nieuwe grafische engine van LayOut gebruikt een modernere infrastructuur voor het tekenen van SketchUp en LayOut entiteiten en verbetert de prestaties in bestandsnavigatie en reactiesnelheid.

Draft Mode in LayOut

Het inschakelen van de Draft Mode in LayOut verbetert de snelheid en reactiesnelheid wanneer je in je bestand navigeert of tekent - dit is vooral merkbaar bij zwaardere, complexere bestanden.

IFC4-updates
Profiteer van verbeterde mapping naar IFC-classificatie attributen en behoud modellen met veel gegevens voor betere projectprestaties en BIM-export.

Nieuwe 3D bestandsformaten

Ondersteuning voor importeren en exporteren van USDZ- en gITF-bestandsformaten.

Versieloos

Je hoeft in SketchUp en LayOut nu niet meer ‘Save As' te doen om documenten in 2022 of later te openen.

Nieuw in SketchUp Pro 2023
Nieuw in SketchUp Pro 2022
Nieuw in SketchUp Pro 2021
Nieuw in SketchUp Pro 2020
Nieuw in SketchUp Pro 2019
Nieuw in SketchUp Pro 2018
Nieuw in SketchUp Pro 2017
Nieuw in SketchUp Pro 2016
Nieuw in SketchUp Pro 2014
Nieuw in SketchUp Pro 2015
Nieuw in SketchUp Pro 8
Nieuw in SketchUp Pro 2013
Nieuw in SketchUp Pro 7
Nieuw in SketchUp Pro 6
Nieuw in SketchUp 5
Nieuw in SketchUp 4
Nieuw in SketchUp 3
Nieuw in SketchUp 2

Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.