Update SketchUp Pro 2022

Kan ik SketchUp Pro 2022 proberen als ik reeds SketchUp Pro 2021 heb geprobeerd?
Jazeker, de demo-versies zijn gereset. Dat betekent dat elke gebruiker die toegang heeft gehad tot de SketchUp Pro 2021 demo ook toegang kan krijgen tot de SketchUp Pro 2022 demo.

Waar kan ik de volledige release notes inzien?
De volledige release notes vindt u in de officiële SketchUp Help Section.

Ik heb een Subscription. Hoe krijg ik toegang tot SketchUp Pro 2022?
U heeft direct toegang tot de nieuwste versie via de AMP, in-product upgrade notificatie of via een directe download link. Download SketchUp Pro 2022, installeer het op uw machine, activeer het met uw Trimble ID (TID) en u bent klaar om met SketchUp Pro 2022 aan de slag te gaan.

Ik heb nog een Classic License zonder Maintenance voor commercieel gebruik. Hoe krijg ik toegang tot SketchUp Pro 2022?
U kunt overstappen naar een Subscription om gebruik te kunnen maken van de laatste versie van SketchUp.

Ik heb een geldige Classic License voor educatief gebruik. Hoe krijg ik toegang tot SketchUp Pro 2022?
U krijgt van uw wederverkoper z.s.m. de nieuwe code om te upgraden naar de laatste versie van SketchUp.

Houd er rekening mee dat het activeren van uw SketchUp Pro 2022 Classic Licentie gevolgen heeft voor uw SketchUp Pro 2021 Classic Licentie. Een netwerklicentie van SketchUp Pro 2021 wordt na activatie van de 2022 licentie namelijk op ‘Pending’ gezet en zal 60 dagen na activatie niet meer opstarten.

Ik heb een Subscription. Kan ik nog steeds toegang krijgen tot SketchUp 2021 ook al is SketchUp 2022 er?
Jazeker. Als u een actieve Subscription heeft, kunt u nog steeds SketchUp 2021 gebruiken, ook al is SketchUp 2022 beschikbaar. Eerdere versie op Subscription kan ook.

Werken mijn Extensions wel met SketchUp 2022?
Waarschijnlijk niet direct. Neem contact op met de leverancier van uw Extension om te zien of een update noodzakelijk is. Van de door ons ondersteunde Extensions is op dit moment de actuele status:

Compatibel:

• V-Ray for SketchUp
  • Enscape
  • SU Podium (Let op: op Mac wordt alleen de Intel processor ondersteund. Ondersteuning voor de M1 processor volgt later.)
  • Thea for SketchUp
  • Podium Walker / ProWalker
  • Skimp
  • Profile Builder
  • Quantifier Pro
  • PlaceMaker
  • Undet
  • Skalp
  • Dibac
  • Skatter
  • Laubwerk

Heeft SketchUp Pro 2022 nieuwe systeemeisen?
U heeft minimaal een 64-bit versie van Windows 10 of Windows 11. Voor macOS heeft u 10.15 (Catalina), 11 (Big Sur) of 12 (Monterey) nodig. Eerdere versies worden niet meer ondersteund.

Let ook goed op of uw computer wel voldoet aan de volgende hardware-eisen:

• 2.1+ Ghz Intel Core processor
  • 8+ GB RAM
  • 1+ GB videogeheugen, OpenGL 3.1 of hoger

Ik heb een Subscription 2021 geactiveerd op mijn computer (via inlog met Trimble ID). Kan ik versie 2022 tegelijkertijd op diezelfde computer activeren?
Ja, dat kan. SketchUp 2021 en SketchUp 2022 zijn aparte programma’s en kunnen naast elkaar op uw computer draaien.

Let op:
Voor versies 2021 en 2022 gebruikt u dus twee activaties van uw Subscription. Als u merkt dat u daardoor op een andere computer niet meer kunt inloggen, log dan in één van beide versies uit. Als u geen toegang heeft tot het apparaat dan kunt u uitloggen via uw AMP.