fbpx

Wat is een geschikte videokaart voor SketchUp Pro?

SketchUp Pro leunt heel zwaar op de 3D techniek OpenGL. Kies daarom een kaart die dit 100% ondersteunt.

Wat bijna altijd fout gaat zijn videokaarten die op het moederbord gesoldeerd zitten (onboard, integrated, ...). Zij delen vaak ook nog het systeemgeheugen en ondersteunen 3D OpenGL zeer slecht.

Verwar een Gamekaart niet met een 3D kaart. OpenGL is een reeks instructies voor hoe de grafische componenten van uw computer werken met de rest van uw computer en uw software. OpenGL is vooral belangrijk voor 3D-programma's zoals SketchUp, evenals 2D-grafische programma's. Als de fabrikant van de grafische kaart de standaard OpenGL-instructies goed ondersteunt, zullen je 3D- en 2D-programma's goed werken. Games maken ook gebruik van OpenGL alleen gebruiken zij niet alle instructies van deze techniek. Ter vergelijking, ze gebruiken niet alle letters van het alfabet. De game-kaarten kennen het hele alfabet dikwijls dus ook niet. En dan zul je net zien dat je letters mist die SketchUp wel gebruikt ...

We hebben goede resultaten gezien wanneer SketchUp wordt uitgevoerd met de meeste grafische kaarten die onlangs door NVIDIA en AMD zijn uitgebracht. Wij raden deze dan ook zeer aan, bij voorkeur uit de RTX serie.

Voor oudere grafische kaarten en kaarten van andere fabrikanten is het belangrijk om te updaten naar de nieuwste grafische driver voor uw grafische kaart. Klik hier voor meer informatie over het bijwerken van een grafisch stuurprogramma.

Sommige grafische kaarten zijn voornamelijk ontworpen voor games en ondersteunen de OpenGL-standaard niet volledig. Andere grafische kaarten zijn ontworpen om alleen meer eenvoudige grafische afbeeldingen te ondersteunen (dit kan het geval zijn met de grafische mogelijkheden in sommige notebooks en budget-computers). Kaarten zoals deze ondersteunen 3D-programma's zoals SketchUp mogelijk niet zo goed. Als u de nieuwste grafische driver hebt bijgewerkt en nog steeds problemen ondervindt bij het gebruik van SketchUp, moet u mogelijk de grafische mogelijkheden van uw computer upgraden.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu