fbpx
 • +31(0)344 577 884
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw LayOut document presenteren

Als u, zoals de meeste mensen, zich zenuwachtig voelt over het geven van een presentatie en het spreken in het openbaar in het algemeen, dan kan LayOut's eenvoudig te gebruiken, interactieve presentatie functies u hopelijk helpen om u op uw gemak te stellen.

Om toegang te krijgen tot de presentatiemogelijkheden van LayOut, selecteert u View > Start Presentation of klikt u in de standaardwerkbalk op de tool Start Presentation. Uw document wordt getoond op volledig scherm en u hebt toegang tot de volgende presentatiemogelijkheden:

 • Navigeer tussen de pagina's in uw presentatie. U kunt de pijltjestoetsen of de muis gebruiken om tussen de pagina's te navigeren. Zie de volgende tabel voor meer informatie.
 • Maak annotaties. Wanneer u zich in de presentatiemodus bevindt, is de Freehand tool actief, zodat u tijdens de presentatie van uw project de aandacht kunt vestigen op de belangrijkste kenmerken door rechts op de presentatiepagina te tekenen.
 • Wijzig de weergave van ingevoegde SketchUp modeleenheden. U kunt net als in het LayOut tekengebied ronddraaien, pannen, inzoomen en andere cameragereedschappen gebruiken, net als in het LayOut tekengebied.
 • Animaties afspelen. Als uwe SketchUp model een animatie bevat, kunt u deze binnen je LayOut presentatie afspelen. Dubbelklik op de SketchUp modelentiteit, klik in de context op het model en selecteer 'View Animation' in het menu dat verschijnt.

Tip: Als uw LayOut document een pagina bevat die u niet in uw presentatie wilt weergeven, kunt u de pagina in het paneel Pages verbergen.

Ga naar
Volgende pagina
Vorige pagina
Eerste pagina
Laatste pagina
  Toetsenbord
Rechterpijl
Linkerpijl
Pijl omhoog
Pijl omlaag
  Drieknops Muis
Klik
Rechtsklik
Niet mogelijk
Niet mogelijk
  Eenknops Muis
Klik
Niet mogelijk
Niet mogelijk
Niet mogelijk

Om de presentatiemodus te verlaten, drukt u op de Esc-toets. Als u aantekeningen hebt gemaakt, vraagt LayOut of u deze wilt opslaan. Als u op Yes klikt om uw annotaties op te slaan, slaat LayOut ze op in een nieuwe laag, met de datum en tijd van uw presentatie.

Tip: Als u uw presentatie geeft op een systeem dat meerdere monitoren gebruikt, kunt u uw presentatievoorkeuren aanpassen om aan te geven welke monitor u wilt gebruiken. Standaard geeft LayOut de presentatie weer op de monitor die het grootste deel van uw documentvenster bevat.

Volg deze stappen om uw presentatievoorkeuren te wijzigen:

 • Selecteer Edit > Preferences (Microsoft Windows) of LayOut > Preferences (Mac OS X).
 • In het dialoogvenster LayOut Preferences dat verschijnt, selecteert u Presentation in de linkerzijbalk.
 • Selecteer uit de beschikbare opties een van de volgende opties:
  • Zelfde monitor als venster: Uw presentatie verschijnt op dezelfde monitor die het grootste deel van het LayOut documentvenster bevat. Deze optie is de standaardinstelling.
  • Primaire monitor: Als uw systeem meerdere monitoren gebruikt, vertelt het selecteren van deze optie LayOut om de presentatie weer te geven op de monitor die is aangewezen als primaire monitor. Controleer de scherminstellingen van uw systeem als u niet zeker weet welke monitor de primaire monitor is.
  • Secundaire monitor: Deze instelling vertelt LayOut om de presentatiemodus op uw secundaire monitor te openen. Op Microsoft Windows kan deze monitor in de weergave-instellingen worden aangeduid met uw nummer 2 monitor. Op Mac OS X is de tweede monitor de weergave zonder menubalk aan de bovenkant.
 • Als u klaar bent, klikt u op Close.

Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu