fbpx
Van timmerman tot 3D-ontwerper

Van timmerman tot 3D-ontwerper

Het verhaal van Peter Mohnen

Tekst: Paul van Vugt Fotografie en afbeeldingen: Peter Mohnen

In 2018 kreeg timmerman en meubelmaker Peter Mohnen het vervelende bericht dat hij voor 80% was afgekeurd. Hij wilde niet aan de zijlijn van de samenleving staan en besloot een opleiding tot 3D-tekenaar te volgen. Inmiddels komen de eerste Volvo’s uit zijn digitale pen rollen.

Op zoek naar passend werk

Het viel Mohnen rauw op zijn dak toen een combinatie van klachten er voor zorgden dat hij geen deel meer kon uitmaken van het arbeidsproces. Hij bleef gelukkig positief en ging met de hulp van het UWV op zoek naar passend werk. Helaas werd hij vaak afgerekend op zijn medische geschiedenis.

Al jaren voordat hij afgekeurd werd had Mohnen zichzelf 3D-tekenen op de computer geleerd. Vanuit die interesse had hij het programma SketchUp aangeschaft en het zich eigen gemaakt. Met behulp van het UWV kon hij een officiële opleiding SketchUp volgen. Tijdens de opleiding bleek dat hij zo goed uit de voeten kon met SketchUp dat hij zich mocht kwalificeren als officieel SketchUp trainer.

Na deze opleiding besloot hij voor zichzelf te starten met behoud van uitkering en kreeg hij van het UWV een jaar de tijd om zich te bewijzen of zijn bedrijf levensvatbaar was.

Hotelkamers

Gelukkig kon hij al snel bij Sutherland Design als freelancer aan de slag. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van hotelkamers en horecagelegenheden voor grotere hotelorganisaties. Eén van Mohnen’s creaties werd hier als basiskamer voor een grote keten gekozen, een persoonlijk hoogtepunt.

Passie voor V70 Classic

Op dit moment krijgt de getalenteerde 3D-tekenaar met regelmaat kleinere opdrachten uit de vriendenkring. Naast zijn SketchUp werk begeeft hij zich op het automotive-pad, met een speciale passie voor de V70 Classic. Helaas is er geen goede 3D-basistekening van deze Volvo voorhanden om te kunnen bewerken in SketchUp. Daarom koos Mohnen voor een goed alternatief; de 850. Deze heeft hij opgetuigd in een versie zoals deze op zijn verlanglijstje staat.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.