fbpx
SketchUp for iPad 6.1: eenvoudiger delen en presenteren

SketchUp for iPad 6.1

SketchUp for iPad 6.1: eenvoudiger delen en presenteren

Met groot enthousiasme presenteren we de eerste grote update van SketchUp for iPad! Met Link Sharing, Presentation Mode en de Outliner zijn er weer een paar key features toegevoegd die absoluut de moeite waard zijn.

De druk op ontwerpprofessionals is nog nooit zo groot geweest. Om projecten binnen te halen, moet je verbluffende producten en buitengewone ervaringen aan klanten leveren. Maar het delen en samenwerken in 3D was niet altijd even eenvoudig. Ook al ontwerp je driedimensionaal, je ideeën moet je overbrengen via screenshots en PNG's of je moet je laptop overal met je meenemen om je ideeën over te brengen.

De nieuwe functies in de SketchUp for iPad en Web apps maken het delen in en communiceren over 3D gelukkig een stuk eenvoudiger. Met de de nieuwste presentatie en link-sharing mogelijkheden creëer je in een handomdraai sprekende 3D ervaringen.

Krachtige 3D presentaties

Met SketchUp’s nieuwe Presentation Mode op iPad, navigeer je door 3D rondleidingen met een vereenvoudigde gebruikersinterface, of ga je naar volledig scherm modus om je ontwerpen te laten spreken. Navigeer door scènes met een veegbeweging van drie vingers, speel animaties af of activeer de nieuwe Laser Pointer-tool om details uit te lichten als je je een extern scherm gebruikt om te presenteren.

  1. Stel samen met een klant die perfecte rondleiding samen, online of in real life, met de eenvoudige gebruikersinterface en de gebruiksvriendelijke presentatiebediening.
  2. Markeer in real-time een 3D-model met een klant om de samenwerking te stroomlijnen.
  3. Breng het gesprek op gang door naar de volgende voorbereide 3D-scène te gaan.
  4. Geef medewerkers de kans om actief feedback te geven. Vergrendel de viewport van het model op uw iPad, zodat ze het model kunnen bekijken zonder het risico te lopen per ongeluk geometrie te bewerken. Of geef de Apple Pencil aan collega’s en laat ze over uw model heen tekenen in de presentatiemodus.

De fijne kneepjes van teamwork

Samenwerken in SketchUp for iPad en Web apps is nu eenvoudiger door het delen van links. Maak simpelweg een link aan en deel die URL met iedereen om jouw 3D ideeën te laten zien. Klanten en collega’s kunnen jouw model in SketchUp for Web bekijken zonder in te hoeven loggen of software te downloaden. Vergeet de screenshots en PNG's in e-mails en dompel anderen onder in jouw 3D model!

  1. Deel jouw 3D model met iedereen (zelfs niet-SketchUp gebruikers) via een link.
  2. Geniet van realtime updates; als je wijzigingen aanbrengt in je modellen, worden medewerkers in de app gevraagd te vernieuwen voor de nieuwste versie.
  3. Trek toegang in op een door jouw gekozen moment door het delen van links te stoppen.

Outliner

Organiseer liefhebbers opgelet! Outliner zit nu in SketchUp for iPad. Vanaf nu kan je objecten organiseren in een duidelijke hiërarchie en hun zichtbaarheid regelen in de Outliner.

Overige verbeteringen

Dat is nog niet alles. Met deze tool updates wordt SketchUp for iPad een nog krachtigere applicatie:

  1. Gebruik de Rotated Rectangle tool om rechthoeken in precieze hoeken te tekenen met minder klikken.
  2. Voeg tekst in 3D toe aan je model met de 3D Text tool. Typ het in het dialoogvenster, pas de tekst aan en zie hem tot leven komen in 3D.

Aan de slag!

De weg naar de realisatie van jouw ideeën vereist zowel creativiteit als samenwerkingsvaardigheden. Met deze nieuwe updates voor SketchUp for iPad en Web is dit ontwerpavontuur nog makkelijker geworden.

Ben je Go, Pro, of Studio abonnee, download de SketchUp for iPad app dan vandaag nog. Activeren doe je eenvoudig door in te loggen met je bestaande Trimble ID.

Als je net begint met 3D, vraag dan de 30-daagse trial van SketchUp Pro aan voor toegang tot SketchUp for iPad.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.