fbpx
SketchUp 2021 is hier!

SketchUp 2021: nieuwe look en verbeterde workflow!

SketchUp 2021 is officieel beschikbaar en bevat naast een nieuw uiterlijk diverse waardevolle verbeteringen die uw workflow ten goede zullen komen.

SketchUp Pro 2021: Wat is er Nieuw

Een nieuwe look voor het merk SketchUp
Na acht jaar heeft SketchUp een nieuwe stijl gekregen om de ontwikkeling van het product en het merk voort te zetten. Het nieuwe logo is afgeleid van de eenvoud van een kubus en gebouwd met behulp van geavanceerde tools binnen SketchUp. Het is dus echt een vorm die in 3D is gebouwd. Bovendien sluit de nieuwe stijl goed aan bij de rest van het Trimble-ecosysteem.

PreDesign de nieuwe manier om te starten in SketchUp Subscription only!
In SketchUp Pro 2021 is PreDesign gelanceerd, een gloednieuwe online onderzoekstool voor het eerste ontwerpstadium. Deze tool biedt ontwerpers van o.a. gebouwen en buitenruimten alle informatie die ze nodig hebben om invloeden van het klimaat op de juiste manier in hun eerste concepten te verwerken. Zo bepaalt u de juiste richting voor uw ontwerp voordat het 3D ontwerpproces begint.

Dankzij PreDesign levert u betere ontwerpprojecten op en krijgen ontwerpers meer informatie om voorlopige oplossingen te beïnvloeden. PreDesign wordt daardoor de nieuwe manier om architectonische ontwerpprojecten in SketchUp te 'starten'!

Live Components
Een nieuw soort configureerbare objecten voor SketchUp. Deze componenten zijn beschikbaar voor alle gebruikers om live in SketchUp in te laden en te configureren!

Gebruikers kunnen toegang krijgen tot de Live Components (voorbeeld) door het 3D Warehouse te openen en te navigeren naar de collectie van 3D objecten gehost door SketchUp Labs. Kies heel simpel voor een object en voeg het toe aan uw SketchUp model. Wanneer u dubbelklikt om een Live Component te bewerken, kunt u in de dialoog 'Configure Live Component' de 'parameters' van het component instellen. In tegenstelling tot Dynamic Components, hertekenen Live Components zichzelf terwijl u de aanpassingen maakt.

Betere model-organisatie
Maak 3D modellen die beter zijn dan alle andere modellen, met name grote complexe modellen. Dat is precies de reden waarom SketchUp 2021 een veel betere model-organisatie heeft:

  • Tag Folders - Het wordt gemakkelijker voor ontwerpers om grote en complexe modellen met een lange lijst van Tags en Scenes te onderhouden. Met Tag Folders kunt u tags organiseren en catalogiseren op basis van attributen, bouwniveaus of ontwerpopties. Deze functie is ook beschikbaar in LayOut, waardoor gebruikers grotere gedeelten van een model viewport kunnen uitschakelen of aanzetten bij het samenstellen van 2D-tekeningen.
  • Tag Filtering - De nieuwe filter-optie in het Tags paneel van SketchUp maakt het een stuk eenvoudiger om te zoeken naar Tags in uw model en om snel de zichtbaarheid van individuele Tags te controleren, Tag-gebaseerde selecties te maken in het modelvenster of de eigenschappen en styling van Tags te bewerken. Als u lange Tag lijsten met een bepaalde hiërarchie in naamgeving hebt georganiseerd, zal Tag Filtering de creatie van mappen aanzienlijk versnellen, zodat u tot op een voorvoegsel nauwkeurig kunt filteren en de Tags die u zoekt kunt toevoegen.

SketchUp Labs
Live Components is de eerste functie die wordt uitgebracht onder een nieuw programma genaamd "SketchUp Labs". Het SketchUp Labs programma vertegenwoordigt een nieuwe manier waarop SketchUp functies ontwikkelt en uitbrengt. Functies die als onderdeel van dit bèta-programma zijn uitgebracht, zijn nog in ontwikkeling, maar zijn wel van waarde voor de gebruikersgemeenschap.

Het uitbrengen van een ‘Labs’ functie stelt SketchUp in staat om eerder feedback te verzamelen, zodat ze de prioriteit van toekomstige ontwikkeling beter kunnen bepalen. Functies die deel uitmaken van het Labs programma zijn misschien minder gepolijst, maar juist bedoeld om nieuwe functies sneller aan de gebruiker te leveren en daarmee eerder te kunnen testen in echte workflows.

Begin vandaag nog met 2021!

We hopen dat de laatste veranderingen in SketchUp 2021 een paar aanpassingen bieden die een grote impact zullen hebben op het verbeteren van uw workflow. Veel schetsplezier!

Wilt u de nieuwe functies uitproberen? Probeer SketchUp 30 dagen lang gratis uit.

Klaar om Pro te gaan? Koop SketchUp hier.

Deze nieuwe functies zijn beschikbaar voor gebruikers met een actieve SketchUp Pro en SketchUp Studio Subscription en Classic licentiehouders met een actieve Maintenance.

Uw huidige licentie(s) upgraden

Gebruikers met een geldige Subscription
Iedereen met een geldige SketchUp Pro Subscription heeft recht op een gratis upgrade! Download hier SketchUp Pro 2020 en met uw Trimble ID kunt u direct aan de slag!

Gebruikers met een Classic License met geldige Maintenance
Iedereen met een geldige SketchUp Pro Maintenance heeft recht op een gratis upgrade! U ontvangt van ons of uw reseller automatisch uw nieuwe serienummer op het bekende e-mailadres. Vanwege de verwachte drukte kan dit iets langer duren dan dat u normaal van ons gewend bent. Maar gelukkig kunt u alvast met de 30-daagse demoversie van SketchUp Pro 2021 (volledig functioneel) aan de slag!

Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance
Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance kunnen converteren naar een Subscription. Vraag uw reseller naar de voorwaarden.

Gebruikers met SketchUp Pro 8 of eerder
Gebruikt u nog SketchUp Pro 8 of eerder, dan kunt u helaas niet converteren naar een Subscription en dient u een nieuwe licentie aan te schaffen. Klik hier voor de actuele prijzen.

Gebruikers met een geldige educatieve licentie
Iedereen met een geldige SketchUp Pro licentie voor educatief gebruik heeft recht op een gratis upgrade! U ontvangt van ons of uw reseller automatisch uw nieuwe serienummer op het bekende e-mailadres. Vanwege de verwachte drukte kan dit iets langer duren dan dat u normaal van ons gewend bent. Maar gelukkig kunt u alvast met de 30-daagse demoversie van SketchUp Pro 2021 (volledig functioneel) aan de slag!

Heeft u vragen over deze upgrade? Bekijk dan de veelgestelde upgrade vragen of neem contact met ons op

Let op! Vanaf 60 dagen na de (automatische) upgrade kan de oude licentie niet meer geactiveerd worden op een ander systeem.

Veel succes!

We hopen dat u snel met versie 2021 aan de slag gaat en dat deze u bevalt!


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu