fbpx
SketchUp 2020 is hier!

SketchUp 2020 is hier!

SketchUp heeft in 2019 veel tijd besteed aan het leren van wat u, de gebruiker, wenst dat SketchUp beter doet. Dus... bedankt voor uw inbreng! U heeft geholpen te ontdekken wat u nodig heeft om uw workflow te verbeteren.

Het resultaat? Enkele waardevolle verbeteringen in SketchUp 2020. Lees snel verder voor meer informatie.

SketchUp Pro 2020: uw creatieve 3D ruimte

Verbeterde Outliner

Een GROTE verandering in modelorganisatie: Outliner. In een poging om de modelprestaties te verhogen, hoeft u niet langer Layer op Layer te creëren. Beheer en organiseer uw model direct binnen Outliner. Met het gebruiksvriendelijke oog-icoon kunt u wisselen tussen de belangrijkste onderdelen van uw model, zoals de plattegronden van de begane grond en het meubilair.

Nieuwe grips op bounding boxes

Soms wilt u een objectpunt pakken dat verborgen is, zoals een achterste hoek of middelpunt van een bank. Vanaf nu zullen objecten dan automatisch transparant worden zodat u het eenvoudig kunt verplaatsen of roteren. Dit zal uw workflow letterlijk 'transformeren'. Geloof ons niet op ons woord: begin met het positioneren van objecten op moeilijk bereikbare plaatsen om te zien wat er gebeurt!

Betere controle over verborgen voorwerpen

U zult in het dropdownmenu zien dat het verbergen van objecten nu gescheiden is van het verbergen van geometrie. Hoe verandert dit uw workflow? Welnu, dit geeft u de mogelijkheid om verborgen geometrie en verborgen objecten beter te beheren voor een nog eenvoudigere modelleerervaring. Stel dat u bijvoorbeeld verborgen randen in een landschap of een vlak oppervlak wilt bewerken, maar dat u toch objecten wilt kunnen verbergen die zich in de buurt bevinden (zoals bomen, struiken of een gebouw)? Dat kan nu!

Updates aan uw SketchUp woordenboek

Sommige dingen hebben in SketchUp nu een andere naam. Goed om te weten!

Objects zijn nu een verzamelnaam voor Groups, Components en Dynamic Components. U hoeft dus niet meer te zeggen "Groups (schuine streep) Components" 😀. Ook worden lagen nu "Tags" genoemd. Houd er rekening mee dat alleen de termen veranderen, niet hoe objecten werken.

LayOut 2020: documentcontrole

Het gaat allemaal om het hebben van controle... documentcontrole om precies te zijn! De focus voor LayOut lag op het verbeteren van de interactie tussen SketchUp & LayOut om u tijd en energie te besparen. Dit betekent dat er veel minder heen en weer geslingerd wordt naar SketchUp om scenes te updaten en ervoor te zorgen dat uw tekening perfect tot zijn recht komt. Nu heeft u meer bewerkingsmogelijkheden, direct in LayOut.

Modelaanzichten beter aan te passen in LayOut

LayOut begrijpt nu veel meer over uw SketchUp model en welke instelling u hebt aangepast in LayOut. Dit betekent dat u veilig een stijl of camerahoek direct in LayOut kunt veranderen zonder per ongeluk uw wijzigingen verliest.

Wanneer u wijzigingen in LayOut aanbrengt, zullen delen van de menubalk donkergrijs worden, waardoor u wordt gewaarschuwd dat u een aanpassing hebt gemaakt. Gelukkig kunt u uw viewports altijd opnieuw synchroniseren met uw SketchUp model als dat nodig is.

Verbeterde aanpassing van uw tekeningen

Til uw LayOut documenten naar een hoger niveau met verschillende modellen en weergaven. Het is nu mogelijk om sommige Viewports te koppelen aan een compleet ander SketchUp model. Voorheen moest u dat viewport verwijderen, een nieuw SKP-model invoegen en al uw schaalinstellingen en viewport-afmetingen resetten. Efficiënter? Jazeker!

En dat is nog niet alles! U hebt ook de mogelijkheid om de zichtbaarheid van Tags te wisselen - rechtstreeks in uw LayOut document! Wat betekent dit voor uw workflow? U hoeft geen extra scènes te maken voor uw LayOut bestanden, waardoor u veel tijd bespaart met het heen en weer gaan tussen LayOut en SketchUp.

Begin vandaag nog met 2020!

We hopen dat de laatste veranderingen in SketchUp 2020 een paar aanpassingen bieden die een grote impact zullen hebben op het verbeteren van uw workflow. Veel schetsplezier!

Wilt u de nieuwe functies uitproberen? Probeer SketchUp 30 dagen lang gratis uit.

Klaar om Pro te gaan? Koop SketchUp hier.

Deze nieuwe functies zijn beschikbaar voor gebruikers met een actieve SketchUp Pro en SketchUp Studio Subscription en Classic licentiehouders met een actieve Maintenance.

Uw huidige licentie(s) upgraden

Gebruikers met een geldige Subscription
Iedereen met een geldige SketchUp Pro Subscription heeft recht op een gratis upgrade! Download hier SketchUp Pro 2020 en met uw Trimble ID kunt u direct aan de slag!

Gebruikers met een Classic License met geldige Maintenance
Iedereen met een geldige SketchUp Pro Maintenance heeft recht op een gratis upgrade! U ontvangt van ons of uw reseller automatisch uw nieuwe serienummer op het bekende e-mailadres. Vanwege de verwachte drukte kan dit iets langer duren dan dat u normaal van ons gewend bent. Maar gelukkig kunt u alvast met de 30-daagse demoversie van SketchUp Pro 2020 (volledig functioneel) aan de slag!

Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance (maximaal 3 jaar)
Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance (maximaal 3 jaar) kunnen ook gewoon upgraden. U betaalt dan wel een extra reparatievergoeding bovenop het bedrag van de Maintenance, ter compensatie van de periode zonder Maintenance. Klik hier voor de actuele prijzen.

Gebruikers met een Classic License met verlopen Maintenance (langer dan 3 jaar)
Is uw Maintenance langer dan 3 jaar verlopen, dan kunt u uw Maintenance niet meer vernieuwen en dient u een nieuwe licentie aan te schaffen. Klik hier voor de actuele prijzen.

Gebruikers met SketchUp Pro 8 of eerder
Gebruikt u nog SketchUp Pro 8 of eerder, dan kunt u geen Maintenance afnemen en dient u een nieuwe licentie aan te schaffen. Klik hier voor de actuele prijzen.

Gebruikers met een geldige educatieve licentie
Iedereen met een geldige SketchUp Pro licentie voor educatief gebruik heeft recht op een gratis upgrade! U ontvangt van ons of uw reseller automatisch uw nieuwe serienummer op het bekende e-mailadres. Vanwege de verwachte drukte kan dit iets langer duren dan dat u normaal van ons gewend bent. Maar gelukkig kunt u alvast met de 30-daagse demoversie van SketchUp Pro 2020 (volledig functioneel) aan de slag!

Heeft u vragen over uw Subscription, Maintenance of de Reinstatement Fee? Bekijk dan de veelgestelde upgrade vragen of neem contact met ons op

Let op! Vanaf 60 dagen na de (automatische) upgrade kan de oude licentie niet meer geactiveerd worden op een ander systeem.

Veel succes!

We hopen dat u snel met versie 2020 aan de slag gaat en dat deze u bevalt!


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu