fbpx
SketchUp Viewer for Meta Quest blog image

SketchUp Viewer for Meta Quest

Onbegrensde VR-ervaring met de nieuwe SketchUp Viewer voor Meta Quest

Het is hoog tijd voor een introductie van de allernieuwste innovatie om je uitgewerkte ideeën te bekijken: SketchUp Viewer voor Meta Quest. Deze viewer is een toevoeging aan alle bestaande weergave- en presentatiefuncties die SketchUp al biedt, zoals de onlangs toegevoegde Presentatiemodus op iPad en Augmented Reality (AR) weergave in 3D Warehouse met behulp van QR-codes.

Met PCVR-technologie moeten VR-headsets worden aangesloten op een PC. Dat betekent dat het gebruik van VR beperkt blijft tot één bepaalde plek. Nu is het mogelijk om je SketchUp modellen in Virtual Reality (VR) te bekijken met de VR-brillen Meta Quest 2, Meta Quest Pro en Meta Quest 3. Omdat je geen bedrade verbinding meer nodig hebt, heb je alle bewegingsvrijheid om je ontwerpen te onderzoeken.

Nieuwe functies

Laten we eens kijken naar de nieuwe functies die kenmerkend zijn voor de Meta Quest headsets en waarmee het navigeren in je virtuele wereld eenvoudiger is dan ooit.

Betrek iedereen bij je visie

Vertrouwen winnen en stakeholders de tools geven om weloverwogen beslissingen te maken bevordert de voortgang van je project en creëert draagvlak voor je ontwerpkeuzes. Met de nieuwe VR-presentatiemodus overhandig je met een gerust hart de VR-bril aan je klant en hoef je je geen zorgen meer te maken over een lange leercurve bij de gebruiker. Het delen van je ontwerpen met stakeholders zonder ontwerpachtergrond is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Focus op 'Home'

Start SketchUp Viewer op een Meta Quest headset en kom terecht in een nieuw startscherm. Een dynamische tabletop-modus helpt bij het laden en manipuleren van modellen. Het grote voordeel? In VR zijn modellen eenvoudig te schalen, draaien en verplaatsen, waardoor je ze helemaal naar eigen inzicht inspecteert.


Draai en plaats een model in de SketchUp Viewer home-omgeving.

Navigeer met groot gemak

De besturing van SketchUp is vertrouwd als je al ervaring hebt met andere VR-toepassingen, maar is ook intuïtief genoeg voor beginners. Aangepaste ondersteuning voor de thumbstick en gripknoppen van de Meta Quest controllers maken het schalen, pannen en roteren van je modellen in VR een stuk natuurlijker.

Laad grote bestanden supersnel - waar je ook bent

Profiteer van snellere laadtijden en importeer complexere bestanden (tot 100MB of 2,7 miljoen faces). In combinatie met de Trimble Connect integratie is het nu mogelijk een SketchUp model te creëren en te publiceren op het web, iPad of desktop en het model dan direct te zien verschijnen in het Trimble Connect menu van de Meta Quest Viewer.

Waarom VR toevoegen aan je workflow?

  • VR combineert 3D modellering en simulatie. Zo kan de gebruiker een virtuele of gerenderde omgeving met behulp van een speciale headset bekijken, erdoorheen lopen en er interactief gebruik van maken. Als je VR nog niet hebt toegepast in je ontwerpworkflow, is dit hét moment om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.
  • Het gebruik van VR-technologie draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en geeft stakeholders de juiste informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.
  • In onze razendsnelle wereld zijn ontwerpers en bouwprofessionals voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hun ideeën over te brengen op een laagdrempelige en toegankelijke manier. VR biedt de meeslepende ervaring die je ontwerpvisie sneller en duidelijker dan ooit overbrengt. De nieuwe Meta Quest viewer tilt deze belevenis naar een hoger niveau.

De queeste is volbracht

SketchUp for Meta Quest is makkelijk te bedienen en beschikt over krachtige prestatie- en samenwerkingstools. In tegenstelling tot oudere VR-headsets vereisen Meta Quest 2, Meta Quest Pro en Meta Quest 3 een minimale installatie en hoeven ze niet aangesloten te worden op een desktopcomputer.

Verken de mogelijkheden van VR met een VR-headset die je overal mee naartoe kunt nemen.

SketchUp Viewer for Meta Quest is een gratis weergave applicatie voor iedereen met een Meta Quest headset. Bekijk de voorbeeldprojecten die SketchUp meelevert met de app, of bekijk alle SketchUp modellen die in Trimble Connect zijn gepubliceerd of gedeeld.

Om 3D modellen te maken op desktop, mobiel of web heb je een SketchUp abonnement nodig.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.