fbpx

3D Modeling Den Haag groot succes

De gratis workshop '3D Modeling Den Haag', georganiseerd door Design8 en gesponsord door Google, is een groot succes geworden. Het doel van het evenement was om zoveel mogelijk van de stad Den Haag in 3D op Google Earth te zetten. Meer dan 60 enthousiastelingen namen deel aan de workshop - welke op 5 februari op de TU in Delft werd gehouden - en samen behaalden ze indrukwekkende resultaten:

  • 293 3D modellen van gebouwen in Den Haag werden ingediend die dag
  • 592 3D modellen van gebouwen in Den Haag werden ingediend de week na de workshop

Alle deelnamers doen samen een Nederlandse versie van YMCA

Voordat de deelnemers zelf aan de slag gingen, sprak professor Alexander Verbraeck van de TU Delft over de verschillende mogelijkheden waarop vandaag de dag 3D modellen worden gebruikt. Volgens de hoogleraar is de bestudering van 3D modellen allang geen niche meer: 3D is here to stay!

Na een korte demonstratie door Orlando Sardaro van Design8, gingen de deelnemers aan de slag om bijzondere, bekende of markante gebouwen in Den Haag te modelleren. Prijzen werden uitgeloofd voor het mooiste model en voor degene die de meeste modellen wist te maken.

Mooiste Model

Supermodeler Lennart Arpots, op Google's 3D Warehouse ook wel bekend onder de naam MILO MINDERBINDER, ging naar huis met de prijs voor het beste model, een in 3D geprint model van zijn versie van De Bijenkorf in Den Haag. Deze prijs werd mede mogelijk gemaakt door i.materialise.


Mooiste Model van de workshop door Lennart Arpots

Meeste Modellen

  • 54 door Thomas Kleinegris: hij wint een 3D SpaceNavigator en een Buildingmaker T-Shirt
  • 28 door Edward Jacob: hij wint een SketchUp T-Shirt en een Buildingmaker T-Shirt
  • 20 door Quintus Verburg: hij wint een Google mok en een Buildingmaker T-Shirt

Via deze weg willen we de winnaars feliciteren en alle deelnemers bedanken voor hun inzet en het laten slagen van dit evenement. Mocht u nog geen genoeg van Den Haag in 3D te modelleren, dan kunt u natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan de Google Buildingmaker website en de stad nog een stuk verder in 3D op de virtuele kaart zetten.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Meer weten over SketchUp? Neem dan contact op met een SketchUp Authorized Reseller.

Deze website is een initiatief van Design8 bv, SketchUp distributeur voor de Benelux.