• +31(0)344 577 884
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gratis registratie Bouwbeurs

SketchUp Pro is aanwezig op Bouwbeurs 2019, de grootste en meest complete vakbeurs voor de uitvoerende bouw. Bouwbeurs 2019 wordt gehouden van maandag 4 februari tot en met vrijdag 8 februari en is dagelijks geopend vanaf 09:30.

BIM en Virtual Reality

U vindt SketchUp Pro op standnummer 8.F080. In samenwerking met Nick Nijmeijer van ITCAD laten we een complete BIM workflow met SketchUp Pro zien en daarnaast presenteren wij de laatste ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality met SketchUp Pro.

Gratis Toegang tot Bouwbeurs 2019

Bezoek daarom SketchUp Pro op standnummer 8.F080 en laat u verrassen door de mogelijkheden. Registreer hier voor gratis toegang tot de beurs. Graag tot dan!


Enscape

Goed nieuws voor de liefhebbers van Virtual Reality en Real-time Rendering: Enscape is vanaf heden officieel verkrijgbaar via uw SketchUp Pro wederverkoper!

Waarom Enscape?

Enscape is een gemakkelijk te gebruiken real-time rendering & Virtual Reality Extension voor SketchUp Pro, Revit, Rhinoceros én ArchiCAD. Enscape is Windows only en biedt de ontwerper een snelle manier van 3D visualisatie, waardoor er snel ontwerpbeslissingen gemaakt kunnen worden. Met Enscape tilt u uw presentaties - of het nu in-house is of bij een klant - naar een hoger niveau. De real-time rendering & Virtual Reality zorgen voor snellere iteraties en een efficiëntere workflow. Het is zo gemakkelijk in gebruik dat extra training eigenlijk niet nodig is. Key features van Enscape zijn:

 • Virtual Reality Bekijk 3D modellen direct vanuit de CAD applicatie op VR headsets (o.a. HTC Vive en Oculus Rift) en zie aanpassingen aan de geometrie real-time mee wijzigen;
 • Panorama Verken het 3D model als een panorama op smartphone, tablet of web. Dit werkt ook met de Google Cardboard, GearVR of andere mobiele VR set zonder dat hiervoor een speciale app voor nodig is;
 • Real-time Rendering Met de real-time rendertechnologie ziet het project er vanuit elke hoek indrukwekkend uit. Start Enscape, bepaal het camerastandpunt en maak een render in een paar seconden;
 • Deel uw Werk U kunt uw klanten voorzien van een uitvoerbaar betand (.exe) waarin zij zelf het 3D project kunnen verkennen.

Lees hier meer over Enscape.

Geïnteresseerd?

Weet u al genoeg en wilt u Enscape direct kopen of toch eerst nog even een demo uitproberen, klik dan op één van onderstaande buttons voor het aanvragen van een demo of een kaart met resellers bij u in de buurt.

download-button   nu-kopen-buttonThea for SketchUp

Een nieuwe Thea for SketchUp update (RV811.1816) is vanaf heden verkrijgbaar als download. De update voor deze hoogwaardige renderplugin voor SketchUp bevat de volgende verbeteringen:

 • 'Drag & Drop' en kopiëren/plakken/verwijderen van texturen;
 • Wanneer u een materiaal bewerkt in het Thea venster wordt hetzelfde materiaal geselecteerd in SketchUp's materiaal-venster;
 • Als het Tool paneel geactiveerd wordt, wordt ook de Thea tool geactiveerd - de cursor verandert in de Thea cursor;
 • "Reset to Preset" context menu toegevoegd wanneer men wisselt van de uitgebreide materiaal editor naar een preset materiaal;
 • Materiaal Editor herstelt naar de laatst gebruikte preset, niet slechts naar 'Default';
 • En nog veel meer...

Verkrijgbaarheid

Als u nieuw bent met Thea for SketchUp, dan kunt u uw demoversie hier aanvragen. Gebruikt u reeds Thea 2.x for SketchUp, download dan hier de volledige versie om de laatste versie van Thea for SketchUp te verkrijgen.

Kopen / Upgraden

Als u overtuigd bent van de mogelijkheden van Thea for SketchUp, dan kunt u uw (upgrade) licentie voor de render plugin via één van onze toegewijde resellers aanschaffen.

Veel Renderplezier!


virtual-friday

Op de dag dat vrijwel iedereen zich te goed kan doen aan alle doldwaze Black Friday acties opent Design8 haar deuren voor de allereerste Virtual Friday! Voor een select gezelschap zal Design8 in de ochtend van 23 november de talrijke toepassingen en mogelijkheden van Mixed Reality, Augmented Reality en Virtual Reality met behulp van SketchUp Pro aan u demonstreren. Uiteraard wordt u deze ochtend ook in de gelegenheid gesteld om zelf te ervaren hoe het is om virtueel binnen een gerenderd SketchUp model te lopen met een VR bril, tablet of smartphone.

De volgende Virtual Reality applicaties, waarmee u uw SketchUp Pro model een extra virtuele dimensie kan geven, zullen deze ochtend deze ochtend de revue passeren en gedemonstreerd worden:

 • Twinmotion: De meest simpele en innovatieve 3D virtualisatie- en immersietool op de markt. Kleed uw 3D model aan met mooie materialen en (bewegende) objecten en verken het vervolgens met uw VR headset!
 • Kubity: De eerste mixed-reality applicatie (VR & AR) om SketchUp modellen onmiddellijk op meerdere apparaten te visualiseren zoals smartphones, tablets en Virtual Reality brillen.
 • Enscape™: Enscape™ is een virtual reality (VR) en realtime render Extension voor SketchUp. Met slechts één klik kunt u Enscape starten en binnen enkele seconden kunt u virtueel door uw volledig gerenderde project lopen. Alle wijzigingen in SketchUp zijn onmiddellijk beschikbaar om te evalueren in Enscape™.

Bij het demonstreren van deze Virtual Reality applicaties maken we gebruik van de HTC Vive, Smartphone (iOS en Android) en de Smartphone VR bril.

Programma

 • 09:00 - 09:30 - Ontvangst met koffie / thee / lekkers en een Smartphone VR Bril
 • 09:30 - 10:00 - Presentatie Virtual Reality en SketchUp Pro
 • 10:00 - 11:00 - Live Demonstratie Virtual Reality en SketchUp Pro
 • 11:00 - 12:30 - Zelf aan de slag!
 • 12:30 - 13:30 - Lunch

Virtual Friday wordt gehouden op 23 November 2018 van 09:30 tot 13:30 bij Design8 bv op de Edisonstraat 24 te TIEL.

Event is reeds volgeboekt - Volg Facebook Live

Alle plaatsen voor het event zijn reeds volgeboekt. Maar niet getreurd, u kunt live meekijken tijdens de presentatie en demonstratie! Vanaf 09:30 tot omstreeks 11:00 is het event namelijk live te volgen via de Facebook pagina van importeur Design8 bv.

Tot 23 November!

Design8 bv
Edisonstraat 24
4004 JL TIEL
Nederland


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu