• +31(0)344 577 884
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3D Basecamp Benelux: deze mensen verzorgen het grootste SketchUp feest!

Op vrijdag 24 november is het zover: het grootste SketchUp event van het jaar zal dan plaatsvinden in het Evoluon, Eindhoven (NL). Het aftellen naar het SketchUp 3D Basecamp Benelux 2017 is daarom begonnen! Wij willen u via deze blog dan ook graag voorstellen aan alle bijdragers aan dit event.

 

 

Voorstelronde sprekers

Tijdens het SketchUp 3D Basecamp Benelux 2017 worden er diverse interessante keynotes en workshops gegeven. Daarom willen wij u hierbij alvast voorstellen aan alle bijdragers aan dit event:

Maarten Pontier - Dagvoorzitter
Al meer dan 12 jaar werkt Maarten met SketchUp Pro. Met SketchUpExpert.com leveren ze internationaal tekeningen, renders, trainingen, licenties en support. Ze koppelen hun bouwkundige expertise en visuele communicatievaardigheden met de mogelijkheden van SketchUp. Hiermee worden diverse uitdagingen te lijf gegaan voor grote en kleine bedrijven. Tijdens het SketchUp 3D Basecamp Benelux 2017 is Maarten uw gastheer en stelt hij met trots verschillende SketchUp specialisten uit binnen- en buitenland aan u voor.

Yana Andreeva - V-Ray for SketchUp workshop
Yana Andreeva werkt sinds 2013 bij Chaos Group en is verantwoordelijk voor alle V-Ray presentatie-content en video's. Daarvoor werkte ze als 3D artiest aan campagnes voor o.a. Intel, Porsche, Hugo Boss en Red Bull. Tijdens het SketchUp 3D Basecamp Benelux 2017 zal Yana de workshops V-Ray for SketchUp in de ochtend en middag verzorgen.

Martha Dijkstra - SketchUp Pro workshop
Martha (Design8 bv) is een echte duizendpoot als het aankomt op de kennis van SketchUp Pro: elk knopje en vele plugins zijn haar bekend. Of u SketchUp nog nooit geopend hebt of als u fundamentele modelleerconcepten van SketchUp wilt leren; dit is dé workshop voor u. We behandelen de belangrijkste teken- en bewerkgereedschappen, inferenties, de juiste technieken voor verplaatsen, roteren en kopiëren, toepassen van materialen en stijlen en het slim inzetten van het 3D Warehouse. Binnen no time kunt u werken met componenten en heeft u uw eigen gebouw getekend.

Jack de Moel - LayOut workshop
Jack (Design8 bv) is aannemer, timmerman, ontwerper en SketchUp trainer die SketchUp sinds versie 5 gebruikt. Als aannemer weet hij hoe belangrijk het is om bepaalde aspecten van het gebouw voor klanten te visualiseren. Jack nodigt u daarom graag uit voor de LayOut workshop: ervaar de kracht van 3D modelleren en converteer deze in 2D documenten. Leer hoe u uw ideeën kunt communiceren met LayOut en dit met een efficiënte workflow te doen, zodat u uw waardevolle tijd kunt spenderen aan uw ontwerp!

Orlando Sardaro - SketchUp & 3D Warehouse
Orlando heeft Industrial Design Engineering gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft in de richting Innovation Management. Hij verkoopt en ondersteunt nu al bijna 20 jaar actief 3D software. Toen hij SketchUp in 2002 ontdekte, zag hij de innovatie zelf. Tegenwoordig is Orlando Managing Director van Design8 bv en al meer dan 15 jaar SketchUp Pro distributeur. Orlando zal samen met Maarten de dag openen en afsluiten en u daarnaast meer vertellen over SketchUp en het 3D Warehouse.

Jos Obbink - Microsoft HoloLens
Jos is marketeer bij Construsoft, leverancier en ontwikkelaar van diverse Trimble software, waaronder SketchUp Pro. Twee jaar geleden kreeg hij de kans om de Microsoft HoloLens te testen tijdens een conferentie in Finland. Deze bril maakt het mogelijk om 3D-modellen als hologram te ervaren. Enkele dagen later zat hij in het vliegtuig naar Nederland, mét HoloLens, om deze als eerste te tonen aan het Nederlandse publiek. Inmiddels 2,5 jaar later vertelt Jos u over de techniek, de ontwikkelingen en krijgt u de unieke mogelijkheid om zelf de HoloLens te dragen.

Rob O'Connor - Sefaira
Rob O'Conner (Trimble) gebruikt SketchUp Pro al sinds dag 1 om ideeën tussen ontwerpteams te communiceren. Rob heeft meegeholpen met het ontwikkelen van Sefaira, een tool om ontwerpen in een vroeg stadium op energieprestaties te toetsen. Tijdens zijn keynote zal hij live in SketchUp Pro een gebouw analyseren op daglicht, energieprestatie en thermisch comfort. Hierbij worden Nederlandse normen toegepast en zal er onderzocht worden wat de perfecte hoeveelheid glas is, het meest efficiënte systeem en de beste verdeling van natuurlijk licht. En dat allemaal snel en interactief in SketchUp en Sefaira!

Jeroen Theuns - Skalp for SketchUp
In de loop de jaren heeft Jeroen zich voortdurend gericht op het overbruggen van de behoeften van de architectuurpraktijk met de evoluerende 3D architectuursoftware. Zijn zoektocht naar intuïtieve 3D ontwerpinterfaces dreef hem letterlijk naar SketchUp in 2000. In 2004 richtte hij zijn architectenburo op en in 2008 sloeg hij da handen ineen met Guy Wydouw. Met de introductie van Ruby in SketchUp 4 zagen ze het enorme potentieel en besloten ze om 100% voor SketchUp te gaan, waarmee ze de basis legden voor Skalp for SketchUp. Guy Wydouw en Jeroen Theuns presenteren Skalp for SketchUp: hoe we huizen ontwerpen en bouwen, de realiteit van SketchUp voor 100% leven.

Guy Wydouw - Skalp for SketchUp
Guy is pragmatisch en gepassioneerd over architectuur en computers en daardoor is hij altijd op zoek om de beste software om zijn architectonische projecten te realiseren. In 2004 richtte hij zijn eigen architectenburo op en in 2008 sloeg hij de handen ineen met Jeroen Theuns. Na een bezoek aan SketchUp Devcamp, werd het duidelijk dat er een kans was om betaalbare BIM op basis van SketchUp met de rest van de wereld te delen. Dit was het begin van de ontwikkeling van Skalp for SketchUp. Guy Wydouw en Jeroen Theuns presenteren op Skalp for SketchUp: hoe we huizen ontwerpen en bouwen, de realiteit van SketchUp voor 100% leven.

Matthijs Kraan - SketchUp All the Way
In 2001 is Matthijs begonnen met zich SketchUp meester te maken. In 2007 startte hij samen met Mark van der Neut het bedrijf Freyr Architecten op en in 2009 stopte hij met het werken met programma's anders dan SketchUp. Tegenwoordig gebruikt Freyr Architecten voor 95% van alle ontwerp- en constructiedocumenten SketchUp. Tijdens zijn keynote zal hij meer vertellen over zijn huwelijk met SketchUp en waarom het de perfecte partner is. Hij zal u ook vertellen wanneer SketchUp niet te gebruiken. Het is een waargebeurd verhaal, aangekleed met huisgemaakte architectuur en een passie voor alles waar 3D voor staat!

Nick Nijmeijer - SketchUp & BIM
Nick Nijmeijer maakt met zijn bedrijf ITCAD proces- en automatiseringsoplossingen toegankelijk voor toeleveranciers in de bouw. Tijdens zijn opleiding is hij geïnspireerd geraakt door de Building Information Modelling (BIM) werkmethodiek. Tijdens zijn keynote zal hij laten zien hoe u SketchUp Pro kunt toepassen met de BIM werkmethodiek en hoe u informatie in het SketchUp model kunt uitwisselen middels het OpenBIM bestandsformaat IFC. Aan de hand van BIM Basis ILS en praktijkvoorbeelden zal dit eenvoudig uitgelegd worden.

Leonard Mochizuki - Virtual Reality
Leonard bekleedt EVP titels in bedrijfsstrategie en -ontwikkeling bij DVERSE, ontwikkelaar van SYMMETRY - VR software waarmee gemakkelijk SketchUp bestanden naar VR geconverteerd kunnen worden. Leonard focust zich op het genereren van zakelijke partnerschappen die gebruikers in staat zullen stellen workflows te genereren en de consensus te stroomlijnen om zodoende de efficiëntie van VR in SYMMETRY te vergroten.

Matthew Nicholls - Virtual Reality
Dr. Matthew Nicholls is een classicus aan de Universiteit van Reading, Verenigd Koninkrijk. Hij heeft SketchUp gebruikt om een enorm 3D model van het oude Rome te creëren dat hij gebruikt voor onderwijs en onderzoek, en voor een gratis MOOC (online cursus). Hij is enthousiast over het potentieel van 3D in het onderwijs.

Nat Ellis - SU Podium
Nat is hoofd visualisatie bij JBA (Verenigd Koninkrijk) en is gespecialiseerd in fotorealistisch renderen met SU Podium. Hij heeft de leiding over de uitbreiding van JBA's visualisatiecapaciteiten. Nat is reeds gastspreker geweest op meerdere 3D Basecamp events in de Verenigde Staten, Japan en Polen. Tijdens zijn presentatie zal Nat vertellen hoe u fotorealistische renders met SU Podium kunt maken: hoe werkt SU Podium, tips voor fotorealistische rendering met SketchUp en 360-graden panorama's maken met SU Podium.

Wouter Bink - 3D Warehouse
Wouter is account manager bij LEOXX in Houten (NL), een uniek bedrijf gespecialiseerd in innovatieve projectvloerenn. Ze bieden een zeer uitgebreide en uitgebalanceerde collectie hoogwaardige vloeren die ruimtes een extra dimensie geven. Wouter biedt de architect, interieurontwerper en projectfacilitator advies en expertise op zowel functioneel als esthetisch niveau. Wouter laat zien hoe LEOXX het SketchUp 3D Warehouse gebruikt om hun producten in handen te krijgen van iedereen die SketchUp gebruikt. Onder de oppervlakte gebruikt LEOXX een Featured Catalog die extra functionaliteit biedt om hun collecties te vermarkten en te beheren.

Mijke Soesbergen - 3D Scanning
Na een studie landmeetkunde is Mijke begonnen bij Oranjewoud in 1999 en kwam ze in aanraking met 3D scanners in 2001. In 2005 ging ze werken bij Arcadis, ook als een 3D scanning specialist. Sinds 3 jaar werkt ze voor Trimble reseller Geometius, waar zij onderdeel uitmaakt van het support-team. Tijdens haar presentatie zal ze inzicht geven in het proces van 3D scannen, het verwerken van de point cloud in Trimble Realworks en het direct creëren van objecten uit Realworks in SketchUp Pro.

Stijn Brilman - 3D Printing
Stijn Brilman werkt als Application Specialist 3D Printing bij Canon Nederland N.V. Tijdens zijn keynote zal Stijn de basisprincipes van 3D Printing uitlichten en hoe dit de hedendaagse industrie beïnvloedt. Daarbij zoomt hij in op diverse aspecten die u in uw achterhoofd dient te houden wanneer u gaat 3D printen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is nog steeds in volle gang en menig SketchUp fanaat heeft zijn ticket tot dit event al weten te bemachtigen. De plaatsen zijn nog maar beperkt, dus wees er snel bij als u ook dit event wilt bijwonen! De workshops zijn inmiddels allemaal volgeboekt, dus een ticket geeft toegang tot alle Keynote presentaties voor die dag! En met een geldige maintenance op uw SketchUp Pro licentie krijgt u zelfs 50% korting!

Tot 24 November!

Het SketchUp 3D Basecamp Benelux 2017 is een event dat u dus niet mag missen! Reserveer daarom snel uw ticket(s) voor dit event en wij hopen u dan ook graag te mogen begroeten op vrijdag 24 november 2017.

Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu