fbpx
  • +31(0)344 577 884
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
3D Basecamp 2019 logo for keynotes

Keynotes

Vrijdag 13 december is een dag vol interessante lezingen door experts uit verschillende industrieën!
U kunt inspiratie opdoen met sprekers van Trimble, VolkerWessels, Nederlandse politie, Kubity en nog veel meer.
Scroll naar beneden om het hele programma te lezen.

09:30 - 10:00

Opening Keynote

SketchUp and the Makeable Process

Chris Keating

Chris Keating (Trimble)

Chris Keating is Trimble's General Manager voor de divisie Architectuur & Design binnen de Trimble Buildings (AECO) groep. Chris heeft de afgelopen zeven jaar bij Trimble SketchUp gewerkt aan de verbreding en uitbreiding van SketchUp tot een portfolio van geïntegreerde producten gedurende de gehele ontwerp- en bouwcyclus, waarbij de nadruk ligt op hun baanbrekende "3D for Everyone" product, Trimble SketchUp. Chris is ook van invloed op de ontwikkeling van Trimble's cloud-platform voor samenwerking in de cloud, Trimble Connect, dat een aanzienlijke workflowintegratie biedt vanaf de ontwerpfase tot en met het voltooide project, om belanghebbenden te voorzien van lagere kosten, meer coördinatie en betere kwaliteitscontrole.

Chris kwam bij het SketchUp-team van Google, waar hij zes jaar lang ook een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van Google Earth en Maps. En vóór Google werkte Chris aan een breed scala aan inspanningen, waaronder toenmalige categoriebepalende smartphoneproducten en verschillende EPC-projecten (Industrial Construction), waaronder een 3+ jaar durende ex-pat opdracht in Tsjechië.

Chris heeft een MBA van de Tepper School of Business van de Carnegie Mellon University en een B.S. in Mechanical Engineering van de Clarkson University.

Hugh McEvoy

Hugh McEvoy (Trimble)

Hugh is senior leider in Trimble's SketchUp product management group , verantwoordelijk voor een aantal B2B abonnementen, waaronder SketchUp Studio en Enterprise. Hugh's focus ligt op het bieden van een geweldige professionele ervaring voor de grotere klanten en degenen die werken aan complexe projecten voor het ontwerpen van gebouwen.

Hugh werkt al vier jaar voor het SketchUp-team: hij kwam in Trimble terecht via de overname van Sefaira, waar hij SVP Product Management, productmarketing, software-engineering en devops was. Sefaira maakt software om architecten en anderen te helpen bij het ontwerpen van betere gebouwen - gebouwen met een lager energieverbruik, minder CO2-uitstoot, een beter gebruik van natuurlijk daglicht en met een goede kwaliteit van het comfort voor de bewoners.

In totaal heeft Hugh 26 jaar ervaring in de software-industrie, waarvan meer dan 15 jaar in productmanagement en leidinggevende functies in zowel bedrijven als startende bedrijven. Hugh is gepromoveerd in de informatica.

Hugh denkt dat het leiden van productteams waarschijnlijk de beste baan ter wereld is, behalve misschien dat hij graag een rockster met zijn eigen helikopter had willen zijn.

09:30 - 10:00

10:00 - 10:30

Keynote 1

Trimble Connect

Chris Keating

Alex Glass (Trimble)

Deze presentatie introduceert enkele van de kernworkflows die mogelijk worden gemaakt door de integratie van SketchUp met Trimble Connect - ongeacht uw branche, of u nu in een team werkt of juist alleen. We bespreken hoe u Trimble Connect kunt gebruiken om bestanden te beheren, bestanden te delen, projectteams te beheren en uw modellen eenvoudig te visualiseren binnen de bredere context van het project.

10:30 - 11:00

Keynote 2

Easy BIM for ‘Not-BIM-specialists’

Stijn van Schaijk

Stijn van Schaijk (VolkerWessels)

Een users case over innovatieve aannemerswerkomgeving waar; Job Site Managers en Cost Estimators BIM-modellers zijn, papierloze bouwlocaties in opkomst zijn, 3D-stadsmodellen automatisch worden gegenereerd en klanten virtueel lopen door hun digitale gebouwen tijdens ontwerpsessies en deze ontwerpen daarna mee naar huis nemen op hun mobiele apparaten.

10:30 - 11:00

11:00 - 11:30

Keynote 3

Mixed Reality with Trimble’s SiteVision

Rob Bik

Rob Bik (Geometius)

Rob zal de keynote Mixed Reality with Trimble’s SiteVision verzorgen. Hij laat u zien welke ontwikkelingen er binnen Trimble zijn op het gebied van Mixed Reality, voor bv. een slimme bouwplaats. Hierbij zal worden ingezoomd op de Mixed Reality Tool SiteVision, een krachtige AR technologie op basis van Catalyst.

12:00 - 12:30

Keynote 4

Diodramas - Fascinating 3D Landscapes Unveiled

Anders Lyhagen

Anders Lygaard (Holygon)

Felix Heuman

Felix Heuman (Holygon)

Betreed een fascinerende wereld van fantasierijke landschappen, speelse steden en 3D-drama. Hierbij leert u handige trucs voor het beheer van complexe volumemodellen, geheimen over 3D printen en tijdloze ontwerpregels. Met hun Keynote wil Holygon u inspireren om complexe projecten met SketchUp te volbrengen en te blijven innoveren.

12:00 - 12:30

12:30 - 13:00

Keynote 5

Kubity Pro

Erin Stranyak

Erin Stranyak (Kubity)

Virtual Reality en Augmented Reality in één gebruiksvriendelijke applicatie! Erin laat u zien hoe u uw 3D SketchUp ontwerpen op uw mobeile telefoon, tablet en scherm aan uw klant kunt presenteren. Dit alles op een interactieve manier! Stap in de wereld van VR met een cardboard, bekijk uw ontwerp geprojecteerd op een echte situatie of geef een presentatie op een scherm dat niet eens in uw eigen kantoor is!

14:00 - 14:30

Fun with Numbers

Fun with Numbers

Lambertjan Koops

Lambert-Jan Koops (Chairman of the Day)

Lambert-Jan Koops is aangetrokken als dagvoorzitter, maar wilde dat alleen doen als hij zelf ook een presentatie mocht houden. Onder de titel Fun With Numbers, zal hij samen met zijn assistent Jeroen ingaan op het plezier wat mensen kunnen hebben met getallen. Of dan toch in ieder geval het plezier wat Lambert-Jan Koops kan hebben met getallen. Volgens Koops zelf is het in ieder geval een heel originele presentatie, want toen hij en Jeroen en preview gaven aan enkele ingewijden, was het commentaar: “Ja, dit lijkt echt nergens op.”

14:00 - 14:30

14:30 - 15:00

Keynote 6

SketchUp in Forensisch Onderzoek

Een klein inzicht in de toegevoegde waarde van 3D

Crime Scene Investigation

Toine Voeten (Nationale Politie)

Een gebruikerscase over de toegevoegde waarde van SketchUp op het gebied van forensisch onderzoek. Toine zal u een aantal krachtige voorbeelden laten zien van hoe de Nederlandse politie SketchUp in Crime Scene Investigation gebruikt. Het visualiseren van plaatsen of eenvoudige objecten in 3D geeft hen een goed inzicht in hoe het werkelijk is gegaan op de plaats delict.

15:00 - 15:30

Keynote 7

SketchUp in Interior

yannic

Yannic Alidarso (Creneau International)

Wat is de sleutelfactor in een complex web van creatieve schetsen en gedachten, 3D-ontwerpen, renders, virtual reality, technische tekeningen en CNC-productietechnieken? Yannic Alidarso (senior designer bij Creneau International) neemt u mee door het hele ontwerpproces van toonaangevende interieurprojecten. Van de eerste schets tot virtual reality en volledig geautomatiseerde productie; SketchUp is de spin in het web.

15:00 - 15:30

16:00 - 16:30

Keynote 8

SketchUp Pro in Education

Hessel Zijlstra

Hessel Zijlstra (AERES Hogeschool)

Kees Jansen

Kees Jansen (AERES Hogeschool)

Studenten van de Aeres Hogeschool Almere werken actief samen met SketchUp. Het werkveld vraagt om toepassingen in 3D en de school wil de studenten er kennis mee laten maken. In deze workshop delen Hessel en Kees hun inzichten in de toepassing van SketchUp in agrarische programma's en Geo Media & Design (GMD) aan de hand van voorbeelden van studenten. Wat kan SketchUp doen voor het hoger beroepsonderwijs?

We passen SketchUp al jaren toe in het agrarisch onderwijs. Toekomstige veehouders en studenten ruitersport gebruiken al lang 3D-visualisaties voor de gebouwen van de dieren. Door in 3D te denken en te ontwerpen komen inzichten snel aan het licht over wat wel en niet werkt in een ontwerp. Het grote voordeel van SketchUp is dat het studenten de mogelijkheid biedt om te visualiseren wat ze in gedachten hebben.

Het Geo-werkgebied vraagt ook om 3D getrainde Geo-ICT-ers en ontwerpers. Daarom starten we al in het eerste jaar van de GMD opleiding met 3D-toepassingen. SketchUp is zeer geschikt als startpunt voor studenten om eenvoudig te beginnen met het creëren van hun eigen 3D-omgeving. In een later stadium van het onderzoek koppelen we SketchUp aan de GIS-kennis van studenten, zodat zij met grootschalige 3D-gebieden in GIS kunnen werken. Dit jaar zijn we aan het experimenteren met het exporteren van SketchUp bestanden van studenten naar VR-brillen, zodat mensen virtueel door deze omgevingen kunnen lopen en bewegen. Spannende ontwikkelingen, met impactvolle toepassingen!

16:30 - 17:00

Keynote 9

Masters in SketchUp, Success Story

Peter Wuyts

Peter Wuyts (SketchUp3D.be)

Wat is een Master in SketchUp? Dat is iemand die ALLES in SketchUp doet!! Vele zullen dan even de wenkbrauwen fronsen… Waarom zou je alles in SketchUp doen? Een aantal dingen zullen jou misschien ook bezighouden zoals hoe efficiënter gaan werken? Hoe de foutenmarge verkleinen? Hoe dubbel werk voorkomen? Zorgzaam met dure resources omgaan? Meer verdienen en/of tijd overhouden? We kunnen het met z’n allen ook anders gaan doen... Dat is de visie van Masters in SketchUp, hoe kunnen we met SketchUp antwoorden bieden op vragen van vandaag en morgen!!

16:30 - 17:00

Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu