• +31(0)344 577 884
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Interieurprojecten presenteren met SketchUp

Interieurprojecten presenteren met SketchUp

In deel 1 van deze serie hebben we onthuld hoe je winnende opties voor interieurontwerp kunt maken in SketchUp. Nu je klaar bent met modelleren, wat is dan de volgende stap?

We laten je zien hoe je jouw visie aan klanten kunt presenteren en ze kunt wegblazen met jouw ontwerpen. Pssst ... meld je aan voor een live demo van deze workflow in het komende webinar.

Een SketchUp Pro Subscription bevat een krachtig ecosysteem van producten om jou te helpen jouw creaties te communiceren. Laten we op onderzoek uitgaan!

Voeg aangepaste stijlen toe aan uw ontwerp

Het toevoegen van je persoonlijke stijl is een belangrijk onderdeel van de presentatie van ontwerpen. Met StyleBuilder kun je aangepaste lijnstijlen maken met geïmporteerde digitale of met de hand getekende lijnen. Denk aan scherpe penlijnen, golvende potloodstrepen of markeringen van een dikke stok grafiet. Combineer lijnstijlen met unieke texturen, kleuren en watermerken om uw creatieve flair in modellen, weergaven en animaties aan te brengen.


In SketchUp kun je stijlen maken en bewerken. Pas jouw favoriete stijlinstellingen toe met een enkele klik.

Maak verbluffende 2D-tekeningen en presentatiedocumenten

Nu je een stijl hebt toegevoegd, is het tijd om het model in LayOut in te voegen. Wanneer je een 3D-model importeert, wordt een viewport op de pagina geplaatst. Goed nieuws, de scenes die je instelt in jouw SketchUp-bestand zijn klaar voor gebruik in LayOut.

Combineer modelaanzichten met tekst en 2D-vectorillustraties om ontwerpdetails, materialen en ontwerpopties te presenteren. Veel van de tools in LayOut werken net zoals in SketchUp. Dat betekent dat je snel kunt beginnen met tekenen, vergroten of verkleinen, details toevoegen, kopieën maken en stijlen en schalen wijzigen.

Presenteer uw ideeën met SketchUp Viewer

Zijn gedrukte tekeningen of een pdf de enige manier om jouw werk te presenteren? Natuurlijk niet! SketchUp Viewer voor mobiel geeft jou de mogelijkheid om jouw portfolio te bekijken en te delen op iOS- en Android-apparaten. Profiteer van Augmented Reality om ontwerpopties op ware schaal te evalueren. Schakel tussen scenes om ontwerpen onderweg te tonen met behoud van de stijl van uw model.

Modelleer onderweg met SketchUp voor web

Niet alle CAD-tools zijn volledig bewerkbaar op het web, maar SketchUp gelukkig wel! Handig als je direct wijzigingen moet aanbrengen wanneer je niet achter jouw eigen computer zit. Stel dat je in een vergadering op kantoor van een klant bent en dat zij een project met een herziene meubelindeling willen zien. Open een model voor SketchUp voor web rechtstreeks vanuit Trimble Connect op elk webapparaat om de wijzigingen in realtime aan te brengen. Sla het bestand op in Trimble Connect voor gemakkelijke toegang wanneer je weer terug op kantoor bent.

Maak gerenderde afbeeldingen met Trimble Connect Visualizer

We zullen dit afsluiten met iets waar we erg enthousiast over zijn. Rendering! Met een SketchUp Pro-abonnement kun je vereenvoudigde renders maken met Trimble Connect voor Desktop en de gloednieuwe Trimble Connect Visualizer. Opmerking: deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor Windows.

Stap in AR / VR om ontwerpen te ervaren voordat ze worden gebouwd

Heb je toegang tot een VR- of Mixed Reality-apparaat? Als het antwoord ja is, kun je 3D-modellen tot leven brengen in mixed of virtual reality. Stap in een krachtige nieuwe manier om jouw werk te verkennen, te begrijpen en te delen. Het beste gedeelte? Het maakt deel uit van een SketchUp Pro Subscription!

Vergeet niet u aan te melden voor een stapsgewijze demo van deze workflow in het SketchUp webinar op 11 december, 17.00 uur.


Nieuwsbrief

Vul op deze pagina uw gegevens in en blijf op de
hoogte van al het nieuws rond SketchUp Pro.

Contact

Uw SketchUp Pro importeur:

Design8 bv
Edisonstraat 24 | 4004 JL TIEL, Nederland

T +31 (0)344 577 884
W www.design8.eu
E info@design8.eu