Render[in] v3 verkrijgbaar
Abvent heeft de officiële release aangekondigd van Render[in] 3, een volledig geïntegreerde realtime render engine voor SketchUp. Aangedreven door de render engine van Artlantis 6, biedt Render[in] 3 gebruikers de hoogwaardige, realistische rendering in een robuuste en gemakkelijk te gebruiken applicatie.

Lees meer...

Renderen

SU Podium

SU Podium is een plug-in voor SketchUp Pro om ontwerpen fotorealistisch te renderen. Het draait binnen SketchUp Pro en maakt gebruik van de texturen, (achtergrond)kleuren en schaduwvallen in het programma. Door de gebruiksvriendelijke interface heeft de plug-in een korte leercurve en boekt u in zeer korte tijd indrukwekkende resultaten. SU Podium is voor zowel Windows als Mac OS X te verkijgen en heeft een adviesverkoopprijs van € 169,- excl. BTW.

SU Podium 2

 

Functies

Materiaaleigenschappen
In SketchUp Pro kunt u de materialen selecteren die u wilt bewerken. Zodra u een materiaal heeft geselecteerd, kunt u deze bewerken met:

 • Reflectie
  Ken reflectie toe aan materialen. De mate van reflectie is gekoppeld aan de mate van diffuusheid en transparantie, waardoor u altijd een realistiche weergave van uw materiaal heeft.
 • Refractie
  Refractie wordt ook wel lichtbreking genoemd. Het is de manier waarop waarop licht buigt als het een bepaald materiaal passeert (bv. glas of water) of op een materiaal breekt.
 • Reliëf
  Voeg bump maps aan uw materiaal toe om een subtiel reliëf te creëren.
 • Light power
  Selecteer een textuur en voeg hier een lichtsterkte aan toe. Zo kunt u dus heel snel lichtvlakken creëren.

Belichtingsopties
Naast het toekennen van lichtsterkte aan materialen, beschikt u met SU Podium ook nog over belichtingsopties als:

 • Lichtpunten
  Een lichtpunt is een lichtbron die uw model in alle richtingen belicht. Erg handig om een donkere interieurscene te belichten, zonder dat u er een lamp hoeft te plaatsen. Hierbij kunt u er ook voor kiezen om de schaduwen te voorzien van harde of juiste subtielere lijnen.
 • Lichtspots
  Wanneer u gebruik maakt van het Podium Light System, kunt u lichtspots plaatsen in uw model. Met lichtspots heeft u de controle over de hoek, de breedte, de kleur en de sterkte van de lichtstraal.
 • Zonlicht
  Eén van de opties voor uw achtergrond is zonlicht. Zo kunt u dus het zonlicht gebruiken om uw scene op een natuurlijke manier te belichten door de intensiteit en straling ervan in te stellen. Op die manier krijgt u nooit over- of onderbelichte scenes.

Overige functies
Naast de materiaaleigenschappen en belichtingsopties biedt SU Podium u nog enkele functies om de kwaliteit van uw afbeelding te verhogen:

 • SU Podium Browser
  SU Podium Browser is een SketchUp plug-in met extra 3D lichtarmaturen, 2D face-me planten, 3D planten en hoge resolutie materialen, die u direct vanaf een webserver in uw SketchUp model kunt slepen. Deze objecten en materialen zijn reeds 'render-klaar' voor SU Podium, waardoor u snel en gemakkelijk uw scene kunt aankleden. De SU Podium Browser heeft ook een Paid Content sectie, met honderden extra lichtarmaturen, planten, meubels en materialen. Kijkt u hieronder bij de adviesprijzen voor de meest recente prijs van de Paid Content voor de SU Podium Browser.
 • Podium Panoramas
  Podium Panoramas is een tool om 360-graden panorama's te maken van 3D modellen, zodat deze op een interactieve wijze aan klanten gepresenteerd kunnen worden. De panorama wordt als HTML-code geëxporteerd, zodat deze op een webpagina gepresenteerd kunnen worden.
 • Achtergrond
  Voor de achtergrond van uw afbeeldingen kunt u kiezen uit drie opties. Naast het zonlicht, kunt u er ook voor kiezen om de achtergrond van SketchUp mee te laten renderen (bv. een donkere achtergrond om een avondscene te creëren) of om de achtergrond transparant te laten worden. Zo kunt u met een transparante achtergrond zelf een achtergrond invoegen in een fotobewerkingsprogramma.
 • Clay Render
  Met Clay Render worden alle texturen uit het model verwijderd en gerenderd met één en dezelfde kleur. De transparantie en lichtsinstellingen worden wel meegerenderd. Kortom, een prima optie om uw eerste concept of volumestudie te presenteren!

 

Laat u verrassen

Download hier de demoversie van SU Podium en laat u verrassen door de mogelijkheden van deze plug-in! Als u overtuigd bent, kunt u SU Podium aanschaffen bij één van de volgende verkooppunten.

Adviesprijzen

Commerciële Licenties
Stand Alone
Upgrade v2.x - v2.5 Plus

SU Podium Browser - Paid Content

Educatieve Licenties
Stand Alone
LAB 25 activaties
LAB extensie

 
€ 169,-
€ 59,-

€ 55,-

 
€ 79,-
€ 249-
€ 29,-

Image
© 2010 Robert Jones Visuals