Render[in] v3 verkrijgbaar
Abvent heeft de officiële release aangekondigd van Render[in] 3, een volledig geïntegreerde realtime render engine voor SketchUp. Aangedreven door de render engine van Artlantis 6, biedt Render[in] 3 gebruikers de hoogwaardige, realistische rendering in een robuuste en gemakkelijk te gebruiken applicatie.

Lees meer...

Plug-Ins

Skatter - Objectverspreiding

Skatter is de slimme plugin voor objectverspreiding in SketchUp.

SketchUp heeft het normaal gesproken zwaar wanneer uw scene veel objecten bevat (bv. bomen en vegetatie), maar met Skatter is dat nu verleden tijd! Voorzie met totale controle uw scenes van ongelimiteerde vegetatie. Met Skatter bespaart u zodoende tijd en hoeft u SketchUp niet onnodig te belasten!

Van een harig tapijt in de woonkamer tot een groot bos, Skatter helpt u het uiteindelijke resultaat snel en makkelijk te bereiken.

Functies

Render een oneindige hoeveelheid objecten
Als u de 'Render Only' functie selecteert, zendt Skatter alle informatie direct door naar de render engine, zonder SketchUp te belasten. Hierdoor blijft uw bestand lichtgewicht en handelbaar, maar kunt u toch een ongekende hoeveelheid objecten renderen.

De 'Render Only' functie van Skatter wordt ondersteund door V-Ray, Thea, Corona, Twilight, Raylectron, Indigo en Kerkythea. En het worden er steeds meer! Om Skatter in combinatie met een andere render engine te gebruiken, dient u 'Render only' uit te vinken.

 

Bibliotheek
Skatter heeft een uitgebreide bibliotheek met vegetatie. U kunt hierdoor bv. een heel voetbalveld in 4 klikken realiseren. En u mag reguliere updates verwachten met meer interessante content.

Volledig parametrisch
U kunt altijd terug om uw werk op elk punt nog aan te passen. Elke optie en parameter wordt opgeslagen, dus u hoeft niets te verwijderen of vanaf het begin te beginnen.

Gedetailleerde controle over het verspreidingsproces
 • Hosts
  Verspreid objecten over vlakken, langs curven of pak losse punten in het model.
 • Areas
  Definieer gebieden waar u wel of juist niet objecten wilt verspreiden. Dit kunt u doen door gebruik te maken van SketchUp objecten en curven of door ze zelf te schilderen.

 • Camera clipping
  Genereer alleen de objecten die zichtbaar zijn voor de camera of laat degene wegvallen die te ver weg zijn.
 • Distribution
  Verspreid objecten willekeurig, op een grid, een mix van deze twee, op hoekpunten, vlakken, etc. Gebruik hoogte-, hellings- en overlappingsparameters om de verspreiding te finetunen. En gebruik waarschijnlijkheden bij de verspreiding van meerdere soorten objecten om zodoende een juiste mix te creëren.
 • Randomness
  Plaats objecten willekeurig door gebruik te maken van translatie, rotatie, verschaling en spiegeling.
 • Falloffs
  Om harde grenzen te voorkomen kunt u zgn. falloff parameters met gebieden, hoogte, helling en camera clipping gebruiken om een soepele overgang te creëren tussen gebieden met en zonder objecten.

Verkrijgbaarheid

Probeer nu Skatter 15 dagen gratis: ga naar onze downloadsectie en download de Skatter demo.

Als u overtuigd bent van de mogelijkheden van Skatter, dan kunt u een licentie aanschaffen bij uw lokale reseller. Skatter kost slechts:

€ 99,- excl. BTW

Systeemeisen

 • Quad-core 3+ Ghz processor
 • 8+ GB RAM
 • Windows 7/8/10
 • Mac OS X 10.9/10.10/10.11
 • SketchUp 2014/2015/2016